Anahtar Kelimeler: Saruhanlı ’da Çaya Zam Geldi

SARUHANLI - Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, kahvehanelerin fiyatın eşit olması ve ayakta durabilmesi için çaya 25 kuruş zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kahvehanelerde maliyetlerin artması çaya zam yapılmasına neden oldu. 2011 yılından bu yana 50 kuruştan satılan çayın fiyatı 75 kuruş oldu.

 ‘Esnaf Can Çekişiyor'

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kenez, girdi maliyetlerinde artış yaşandığını ve kahvehanelerinde bu artıştan olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. Özellikle 15 liraya aldıkları çayın 19 lira, kutusunu 3,5 liraya aldıkları şekerinde 4 liraya fırlamasının kahveci esnafını zor durumda bıraktığını belirten Başkan Kenez, Durum böyle olunca çaya zam yapmak kaçınılmaz oldu. Elektrik, su, çay, şeker bitki çayları ve diğer girdi maliyetleri esnafımızı etkileyecek girdiler. Esnafımız, 2010 yılından bu yana kendilerine verilen fiyatın 65 kuruş olmasına rağmen 50 kuruştan çay satıyordu. Zamlı fiyattan 13 Ocak itibarı ile çay satışı başladı.  İnanın buna mecbur kaldık” dedi.

‘Müşteriden Anlayış Bekliyoruz'

Zammın bazı kahvehanelerde henüz uygulamaya konulmadığını belirten Kenez, uygulamaya geçen yerlerde de müşterinin tepkisiyle karşılaştıklarını kaydetti. Kenez, Müşterinin tepkisi hoş olmadı. Ama onlara izah ettiğimiz zaman hak veriyorlar. Kahvehanelerimiz İster istemez müşteri kaybetti ama zamanla oturacaktır. Girdilerde afaki artışlar olmazsa insanlarımız bir iki yıl bu fiyatlardan çay içer” diye konuştu.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.01.2015 17:35:28 2150 0
Tarih: 14.01.2015 17:35 Güncelleme: 14.01.2015 17:35
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri