Son Dakika

SARUHANLI - İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası çerçevesinden Saruhanlı’da etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Necmettin Yalınalp, İlçe Emniyet Müdürü Meliha Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Aykut Kurban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, İlçe Emniyet Trafik Denetim Ekibi ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, sürücülere bilgilendirme ve uyarma amaçlı dövizler verildi. "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganı anlatıldı.

Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, etkinliğin ardından Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız tarafından alınan karar doğrultusunda, Ülke genelinde eş zamanlı "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla gerçekleştirilen kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, "Trafikte her yıl daha iyiye" mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen "Öncelik hayatın, öncelik yayanın", "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" ve "Yayalar kırmızıçizgimiz" kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla devam edildi.

Bu gün geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak, trafikte yaya önceliğine dikkati çektik. Dedi.

-Yaya geçitleri kırmızıya boyandı-

Ana güzergâhlardan olan Hükümet Caddesi üzerinde Hükümet konağı önündeki ışıksız yaya geçişinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi, kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandığını ifade eden Yalınalp, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi; “İlçede okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilerek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlandı.

Trafik ışığı bulunmayan, ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde "önce yaya" görselleri uygulandı.

Sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin de amaçlandığı kampanya uyarınca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde etkinlikler düzenlenecek.

Söz konusu etkinlikler çerçevesinde, hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda, kurumsal iletişim sayfalarında, basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanıyor.”

İlçe Kaymakamı Yalınalp, İlçemizde ve ülkemizde vatandaşlarımızın kazasız bir yaşam sürmesi dileğinde bulundu.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.09.2022 11:36:00 1237 0

Tarih: 30.09.2022 11:36

Haberi Sesli Oku