Saruhanlı S.S 19 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal ve Saruhanlı Şoförler Odası Başkanı Arif Bilek, korona virüs salgını nedeniyle yolcu sayının yüzde 10’unun altına düştüğünü belirterek, yakıt bile alacak durumda olmadıklarını belirtti.

Yakıt bile alacak durumda olmadıklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Ramazan Uzundal Kamu hizmeti gördükleri için otobüsleri kapatma şanslarının olmadığını özellikle yakıt konusunda yetkililerden yardım istedi.

Korona virüs salgını çıktıktan sonra özellikle arabaların dezenfekte edilmesine çok önem verdiklerini  ifade eden Saruhanlı S.S 19 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal, “Gün aşırı araçlarımız temizlik yapılıyor. Hem belediyemiz tarafından ilaçlanıyor, hem biz ayrı olarak ilaç firmalarıyla ilaçlıyoruz. Ayrıca sürücülerimiz araçlarını temizliyor. Öncelikle hijyene dikkat ediyoruz. Biz toplumun evde kal denildiği süreçte toplu taşımaya binmeyin deniliyor ama mecbur kalanlar, işi olanlar, hastaneye gidenleri, sağlıkçıları, işine gidip gelenleri taşıyoruz. Ama yolcu sayılarımız yüzde 10'a kadar düştü. 8 bin yolcu taşıyorduk bin’e düştük. Gerçekten esnafımız çok sıkıntılı bir durumda. Normal ödemesinden vazgeçtik, taksitlerinden, kredilerinden, Bağ-Kur, SSK. Sadece yakıtını bile alamayacak durumda. Bu sebeple tabi ki her esnaf sıkıntıda ama hiç olmazsa onların mekanı kapalı. Bizim kamu hizmeti yaptığımızdan dolayı kapatma şansımız da yok. Devam etmek zorundayız. Devam ederek de sadece bu işin zararına çalışıyoruz.

 Hükümetimizden veya yetkililerimizden beklentimiz hiç olmazsa bir yakıt desteği vermeleridir. Yoksa bu işi sürdürmemiz çok zor olacak. O yüzden bize destek olmalarını bekliyoruz. Türkiye Halk Otobüsleri Birliği olarak Türkiye genelinde hükümetimizden de beklenti var. Sadece Saruhanlı'nın değil Türkiye genelinde sıkıntılar var. İnşallah önümüzdeki günlerde hiç olmazsa bir akaryakıt desteği çıkarsa esnafımız bir nebze olsa rahatlayacak” dedi.

 



Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

Üniversiteli Gamze’nin şüpheli ölümü… Erkek arkadaşının evinde can verdi!

Vefat eden Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay için Ankara'da lokma dağıtıldı

Silahlı saldırıya uğramıştı: Futbolcu Uğurcan Bekçi 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bakan Güler duyurdu… Zorunlu askerlik sistemi değişiyor!

19 yaşındaki gençten haber alınamıyor

Titrek kavak ormanları bulutların arasında görsel şölen sunuyor

Kırağı vurdu, gök domates seraya taşındı

Öğretmen kızını boğarak öldürüp intihar süsü vermişti! Cani anneye istenen ceza belli oldu

AKHİSAR HAYBER CAMİİ YAPILAN TÖRENLE İBADETE AÇILDI

DEAŞ'lı teröristler yakalanmasalardı yılbaşı gecesini kana bulayacaklardı

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

İfadeye çağrılan Sadettin Saran İstanbul'a geldi! İşte ilk sözleri

Tayvan'da sis bombası ve bıçakla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Cezaevinden izinli çıkıp karısını işkence yaparak öldüren kocaya müebbet hapis cezası

ABD Suriye'de askeri operasyon başlattı

Tüyler ürperten detaylar ortaya çıktı! İşte Teslime'nin katili için istenen ceza

Başkan Cıllı'dan yol balışmalarına inceleme

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezinde avcılık kursu düzenleniyor

Yerli Malı Bilinci Okuldan Pazara Taştı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.04.2020 17:22:00 2340 0
Tarih: 08.04.2020 17:22 Güncelleme: 08.04.2020 17:22
Haberi Sesli Oku