Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Taşkınlar Eriyor

SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Cengiz Topel, Saruhan, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinden geçen DSİ kurutma kanalının kapalı kesitinde kapsamlı ıslah ve temizlik çalışması gerçekleştiriyor. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü ile birlikte çalışmayı yerinde inceledi.

Saruhanlı ilçesinde yağışlı havalarda yağmur sularının Cengiz Topel, Saruhan, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinden geçen DSİ kurutma kanalına tahliye olmaması nedeniyle su baskınları meydana geliyor, vatandaşlar zor durumda kalıyordu. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla kurutma kanalında kapsamlı temizlik ve ıslah çalışması başlattı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü ve yetkili personel ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

“Saruhanlı için önemli bir çalışma yapılıyor”

Bölgede taşkınların meydana gelmemesi amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, çalışma hakkında bilgi vererek, “Saruhanlı ilçemiz, Cengiz Topel, Saruhan, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinde yağışlı havalarda yağmur suları bu bölgeden geçen 1350 metrelik DSİ kurutma kanalına bilinçsizce atılan çöpler nedeniyle tahliye olmuyordu. Su baskınları meydana geliyordu. MASKİ olarak bu sorunu çözmek amacıyla geçtiğimiz günlerde ıslah ve temizlik çalışmalarına başladık” dedi.

Kanal betonarme kapaklarla kapatılacak

Çalışma ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Havalandırma ve malzeme nakli için 8 noktadan kırım yapıldı. İlerleyen zamanlarda temizlik ihtiyaç olması halinde kullanılması ve daha hızlı ve kolay bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla kırılan yerler betonarme kapaklarla kapatılacak. Ayrıca kapak montajı yapılacak yerler için sayısal işletme planları hazırlanarak DSİ kurutma kanalının güzergahı da kayıt altına alınmış olacak” dedi.

Kanalın içinden çıkan çöpler taşkınlara davetiye çıkardı

DSİ kurutma kanalında yapılan ıslah ve temizlik çalışmasında şu ana kadar 500 traktör çöp çıktığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “İdare olarak kanallarda yaptığımız çalışmalarda aynı manzaralarla karşılaşıyoruz. Ekiplerimiz kanalın içine girdiğinde her türden pet, plastik, ve cam şişe, strafor, köpük, poşet, branda, çuval, elektrik süpürgesi hortumu, su hortumu, oyuncaklar, top, terlik, ayakkabı, evsel artık, araç ve traktör lastiğine kadar daha çok sayabileceğimiz çöp çıkardı. Bu çöpler kanalı tıkıyor ve suların sağlıklı bir şekilde tahliye olmasını engelliyor. Bunun sonucunda taşkınlar meydana geliyor ve hem çevremiz hem de vatandaşlarımız olumsuz etkileniyor. Can ve mal güvenliği tehlikeye giriyor. Bizler Manisa için Saruhanlı için her zaman görev başındayız. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz dere yatakları ve kanalların çöplük olarak kullanılmamasıdır” dedi.



SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Müzeye çocuk eli değdi, kurdeleyi çocuklar kesti

Kolay yoldan zayıflarken, kolay yoldan hasta olmayın

Boğazından su bile geçmiyordu, başarılı bir operasyonla yeniden yemek yiyebildi

Otomobilin kontrolden çıkarak devrildiği kazada 11 yaşındaki çocuk öldü

Burhan Eşer: "İnşallah, Sivasspor maçından istediğimiz sonuçla döneceğiz"

Folkart'tan 94'üncü İEF'te iki önemli sergi

Salihli Belediyespor Erguvan ile 'yola devam' dedi

Yükümlülerden eğitime anlamlı destek

Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı sezonun ilk kontrolünden geçti

Sarıgöl'de üzüm hasadı başladı

Osmanlı halk kıyafetleri ve yaşam kültürü Çeşme Kalesi'nde sergileniyor

Sürücünün tansiyonu düştü, araç önündeki araca çarpıp mağazaya daldı

Demirci'deki yangında 5 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü

Aydın'da 'topuklu' eylem

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 17.01.2022 12:24:00 745 0

Tarih: 17.01.2022 12:24 Güncelleme: 17.01.2022 12:24
Haberi Sesli Oku
15.08.2025 08:32:00