Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Saruhanlı’da Pamuğa Alternatif Bezelye Üretimi Başladı

Saruhanlı’da Pamuğa Alternatif Bezelye Üretimi Başladı

Saruhanlı ilçesinde, bu yıl ilk kez Pamuğa alternatif ürün olarak ekimi yapılan bezelye hasadı başladı.

SARUHANLI - Saruhanlı ilçesinde, bu yıl ilk kez Pamuğa alternatif ürün olarak ekimi yapılan bezelye hasadı başladı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur Lütfiye Mahallesinde Pamuğa Alternatif olarak hasadı başlayan Bezelye tarlalarını gezdi.

Başkan Okur konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Saruhanlımızın Lütfiye Mahallesinde çiftçimiz alternatif olarak ekmiş olduğu bezelye hasadı başladı. İlçemizde bu yıl Pamuğa alternatif olarak 1500 dekar bezelye ekti. Bilindiği üzere 3 yıldır ekilen pamuk, Mısır bunu gibi benzeri ürünlerin diğer yıllarda priminin verilmediğinden çiftçimiz tarlasına bezelye ekip daha sonra ikinci ürün pamuk veya silajlık mısır ürün ekecek.” Dedi.

Çiftçilerin mağdur olmayacaklarını vurgulayan Okur, şunları kaydetti; Bu bezelyemiz şuanda ilçemizde hasadı yapılarak anlaşma yapılan firmaya gönderilmekte. Firma çiftçimizin gübresini ilacını tohumunu temin edip hasadına dâhil yardımcı olup sadece tarla ekimine iştigal etmekte, suyunu vermekte, ilacını vermekte çiftçimiz bu işi yürütmektedir. Fiyat olarak 1 lira 65 kuruş fiyat verilmektedir.  80 kuruş ile 1 lira arası maliyeti vardır. Dekar başına çiftçimize 50 -65 kuruş gelir sağlanmaktadır. İnşallah bezelye ürünümüzü önümüzde ki yıllarda daha geniş alana yayacağız. Bu ikinci ürün bu biçildikten sonra kalan çöpleri dahi azot olarak geri döneceğinden bu çiftçimiz için çok faydalı. İnşallah önümüzde ki yıllarda devamını getireceğiz.”

Bezelye üretimi yapan Bilal Çelik ise, “Bu yıl Pamuğa alternatif ürün olarak Bezelye ektik. Fiyat olarak çok iyi dekar başına 1 ton ile bin 250 kilo verim alıyorum. Çiftçi arkadaşlarımıza tavsiye ederim.” Dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor