Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Saruhanlı’da Muhtarlar Gününü Kutlandı

Saruhanlı’da Muhtarlar Gününü Kutlandı

Saruhanlı’da “19 Ekim Muhtarlar günü” düzenlenen törenle kutlandı.

SARUHANLI - Saruhanlı’da “19 Ekim Muhtarlar günü” düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi meydanında gerçekleşen törene, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Vekili Ahmet Zeki Bozkaya, Muhtarlar Derneği başkanı Nihat İmran daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Program, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat İmran’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat İmran yaptı.

Dernek Başkanı İmran, “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde başbakanımızın talimatı ve Bakanlar kurulunun çıkardığı kararla “19 Ekim” tarihi “Muhtarlar Günü” olarak kabul edilmiştir.” Dedi.

Tarih sahnesine bakıldığında demokrasiye geçişin muhtarlık sayesinde olduğunu ifade eden İmran konuşmasından şunları kaydetti; “19 Ekim 1829 günü kurulup çalışmaya başlayan muhtarlık teşkilatında görev alan muhtarlar demokrasinin özünü oluşturmuşlardır. Demokrasinin ilk mihenk taşı, seçim ile işbaşına gelmiş muhtarlardır. Evde, köyde ve mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse ülkenin tamamında bu kültür gelişip güçlenir. Muhtarlarımız sadece en küçük idari birim olma vasfını taşımakla kalmayıp aslında demokrasinin temelini teşkil etmektedirler.”

Dernek Başkanı İmran şöyle dedi; 19 Ekim Muhtarlar Günümüzü kutluyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor