Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,44% 0,12
  • EURO

    34,75% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2427,94% -0,28
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00

Saruhanlı’da Bıçakçılarda Kurban Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Saruhanlı’da Bıçakçılarda Kurban Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Saruhanlı İlçesinde kurban bayramına sayılı günler kala bıçak bileme işi yapan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde kurban bayramına sayılı günler kala bıçak bileme işi yapan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Saruhanlı Sanayi sitesindeki işyerinde 23 yıldır bıçak bileme işi yapan İbrahim Boz, Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada işleri yetiştirebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yaptığını ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu bayram öncesinde de kendisine her gün yüzlerce bıçak geldiğini ifade eden Boz, işlerinde son günlerde aşırı yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Dini kurallar gereği kurban edilecek hayvana acı verilmeden bu işlemin yapılmasının emredildiğini anlatan Boz, kendisinin de bunu dikkate alarak bıçakları en iyi şekilde bilemeye özen gösterdiğini söyledi.

Müşterilerin getirdiği bıçağın bileme işinde 3 aşamadan geçtiğini dile getiren Boz, şu bilgileri verdi;

“Bıçağın ilk olarak duvar taşında ağzını açıyorum. Daha sonra keçe adı verilen zımpara da parlatmasını yapıyorum. Son olarak da sutaşında bıçak yüzeyinde kalan küçük metal parçacıkları aldırıp temizliyorum. Emek verip sağlam ve güzel işçilik yapmaya gayret ediyorum.”

Boz, yoğunluğu azaltmak için bıçakları son haftaya bırakmak yerine bir ay kala getirmeleri için müşterilerine tavsiyede bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor