SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde kurban bayramına sayılı günler kala bıçak bileme işi yapan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Saruhanlı Sanayi sitesindeki işyerinde 23 yıldır bıçak bileme işi yapan İbrahim Boz, Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada işleri yetiştirebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yaptığını ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu bayram öncesinde de kendisine her gün yüzlerce bıçak geldiğini ifade eden Boz, işlerinde son günlerde aşırı yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Dini kurallar gereği kurban edilecek hayvana acı verilmeden bu işlemin yapılmasının emredildiğini anlatan Boz, kendisinin de bunu dikkate alarak bıçakları en iyi şekilde bilemeye özen gösterdiğini söyledi.

Müşterilerin getirdiği bıçağın bileme işinde 3 aşamadan geçtiğini dile getiren Boz, şu bilgileri verdi;

“Bıçağın ilk olarak duvar taşında ağzını açıyorum. Daha sonra keçe adı verilen zımpara da parlatmasını yapıyorum. Son olarak da sutaşında bıçak yüzeyinde kalan küçük metal parçacıkları aldırıp temizliyorum. Emek verip sağlam ve güzel işçilik yapmaya gayret ediyorum.”

Boz, yoğunluğu azaltmak için bıçakları son haftaya bırakmak yerine bir ay kala getirmeleri için müşterilerine tavsiyede bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.08.2019 17:16:00 901 0
Tarih: 08.08.2019 17:16 Güncelleme: 08.08.2019 17:16
Haberi Sesli Oku