Tarih: 19.11.2019 16:23

Saruhanlı’da 1 Yılda 285 Kişi Burun Ameliyatı Yaptırdı

Facebook Twitter Linked-in

Saruhanlı Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Ahmet Sarı, burun ameliyatı için başvurularının sayısının arttığı dikkat çekti.

Burun tıkanıklığı, nefes almada güçlük, ağız açık uyuma ve horlama şikayetleri olan hastaların burun ile ilgili muayenelerinde ameliyat gerekliliği tespit edilen hastalara ameliyat planladıklarını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Ahmet Sarı, “Burun tıkanıklığı yaşayan hastalarda uyku problemleri, uykuda nefes durması (apne), sık boğaz enfeksiyonu geçirme, ağız kuruluğu, egzersiz sırasında ağız solunumu, yaşam kalitesinde düşme gibi şikayetler görülebilmektedir. Burun tıkanıklığına doğuştan ya da sonradan alınan travmalar sonucu oluşan kıkırdak ve kemik eğriliklerinin yol açabilmektedir. Gerekli olduğu takdirde burunun hem iç hem dış kısmına müdahale edilerek düzeltmeler sağlandıktan sonra hastaların daha rahat nefes almaları ve uyku düzenine kavuşmaları sağlanmaktadır.”

-1 Yılda 285 Kişi Burun Ameliyatı Yaptırdı-

Son bir yıl içerisinde 506 Ameliyat gerçekleştirdiğini belirten Op. Dr. Ahmet Sarı sözlerine şöyle devam etti; “ Bunun 285 tanesinin burun ameliyatı (septorinoplasti, septoplasti son dönemde hastaların Moldova, İran, Irak ve Afganistan uyruklu ve İzmir, Manisa merkez, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Muğla, Aydın  Bursa, Kütahya gibi şehirlerden geldiği görüldü.”

-İşitme Kaydı Olanlar ’da Başvurabilir –

 Odyometri ve timpanometri cihazları ile işitme kaybı nedenlerin araştırıldığını dile getiren Op. Dr. Ahmet Sarı, “İşitme kaybı olan hastaların hastanemize başvurduğu takdirde hastanemizde bulunan iki adet odyometri ve timpanometri cihazları, üç tecrübeli odyometristlerimiz ile yapılan testler sonucu işitme kayıpları teşhis edilerek tedavileri planlanmaktadır. Uygun görülen hastalara işitme cihazı kullanımı için rapor yazılmaktadır.” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —