Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Mayıs´ . Coşkusu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılı Saruhanlı’da sade bir program düzenlendi.

Program kapsamında, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Gençlik Hizmetleri  ve Spor İlçe Müdürü Hayri Tokmakçı, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Bayram Atilla Haspehlivanlar, CHP İlçe Başkanı Hasan Levent, MHP İlçe Başkanı Baki Ulu katıldığı törende ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hayri Tokmakçı günün anlam ve önemini belirten yapıtığı konuşmada, “Şan ve şereflerle dolu tarihimizin, önemli dönüm noktalarından olan, 19 Mayıs 1919, Kurtuluş Meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelenin başlangıcının, bugün 101. Yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmanın yıl  dönümünü Atamız, Doğum Günüm Bugün diye ifade etmiştir. Ayrıca Atatürk, en büyük eserim dediği demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan, Türkiye Cumhuriyetini, Türk gençliğine emanet etmiştir.” Dedi.

Müdür Hayri Tokmakçı sözlerine şöyle devam etti; “Gençler; cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin, en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yen, nesil, istikbalsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” demiştir.

Türk gençliği, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine, Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz.

Bayrağımız hür olarak, vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa bunu borçlu olduğumuz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. Yılını, sevgi, saygıyla kutluyorum”.

 



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.05.2020 09:30:00 1301 0

Tarih: 19.05.2020 09:30

Haberi Sesli Oku