SARUHANLI - Saruhanlı´da Türk Kızılay´ı ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Manisa Sana Kanım Feda" kampanyası kapsamında öğrenciler ve vatandaşlar kan bağışında bulundu. 

´Manisa Sana Kanım Feda´ projesi kapsamında Saruhanlı Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan standa  200 - 250 öğrenci ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ve Kızılay Manisa Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal kan bağışı yerini ziyaret ederek kan bağışında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, ? Kan Bağışını yakından takip ederek, bağışta bulunan velilere teşekkür etti. Türk Kızılay´ı ile işbirliği sonucunda Saruhanlı Anadolu Lisemizin bahçesinde bugün Türk Kızılayı araçları okulumuza gelmiştir ve okulumuzun bahçesinde kan veren gönüllü velilerimiz bulunmaktadır. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tüm velilerimize çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

"Erkekler bağışlıyor, kadınlar kullanıyor" 

Kızılay Manisa Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle öncelikle bir protokol imzaladı. Bin 230 okula yönelik bir kan bağışı kampanyası bilgilendirme ve organizasyon kampanyası düzenlenecek. Öncelikle tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine, okul müdürlüklerine ve her okuldan bir koordinatör öğretmenle bu bilgilendirme sunumlarının sonrasında projenin nasıl yapılacağı, nasıl yürütüleceğiyle ilgili tüm çalışma planlarımız bu sunumlarla gerçekleştiriliyor.? Dedi

Nardal, ?Manisa kanım sana feda´ kampanyasına özellikle kadın bağışçılar sayısında daha önceki bağışlara göre büyük bir artış olduğunu da dile getiren Dr. Nurdal, "Kadın bağışçılarımızı maalesef bağış alanlarında çok fazla görmüyoruz. Türkiye´de bağışlanan kanın büyük bir çoğunluğunu erkekler bağışlarken, kullanılan kanın çoğunluğunu bayanlar alıyor. Bayanlarımızı biz bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Halk arasında çok yanlış bir kanı var; ´Bayanlar kan bağışında bulunamazlar´ diye. Bu son derece yanlış bir kanı. Bayanlar kan bağışında bulunabilir. Tüm bayan bağışçılarımızı da kan bağışına davet ediyoruz ve onları da Türkiye´nin kan ihtiyacının karşılanması adına taşın altına ellerini sokmalarını bekliyoruz. Son 2-3 gündür yapmış olduğumuz bağışlarda da bayan bağışçı oranlarımız hemen hemen yüzde 50´ye yakın. Bu durum bizim yüzümüzü güldürdü, ilerisi için bizi umutlandırdı. Bu şekilde duyarlılıklarının devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.05.2018 09:57:53 533 0

Tarih: 09.05.2018 09:57
Haberi Sesli Oku
17.04.2025 15:49:00