Tarih: 04.03.2016 11:09

Saruhanlı´da Sivil Savunma Günü Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle Saruhanlı ilçesinde Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya ortaokulun´da düzenlenen törenle kutlandı.

Öğrencilere sivil savunmanın önemini daha iyi anlatabilmek için tatbikatın da yapıldığı Sivil Savunma Günü´nde doğal afetler konusuna dikkat çekildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen kutlama programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, Sağlık Grup Başkanı Rabia Kapan, okul ve kurum müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya Eğitim Kurumları Müdürü Ali Öztürk tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Şiirler ve konuşmalardan sonra verilen alarm ile okulun tahliyesi, yaralıların tahliyesi ve mahsur kalan öğrencilerin kurtarıldığı tatbikat gerçekleştirildi. Verilen alarm sonrasında öğrenciler 1 dakika 53 saniye içerisinde okuldan tahliye edilirken temsili olarak 2. katta mahsur kalan bir öğrenci Manisa Afet ve Acil Durum Teknisyeni Murat Senger başkanlığında AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Programın son bölümünde yapılan yangın tatbikatında yakılan ateş öğrenciler tarafından yangın söndürme tüpleri kullanılarak söndürüldü. İtfaiye görevlileri tarafından da mutfak tüpünün nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi.

Programdan sonra İlçe Milli Eğitim  Müdürü Mehmet Işık, AFAD Manisa Şubesi Afet ve Acil Durum ekibine ve İtfaiye ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —