SARUHANLI - Saruhanlı Devlet Hastanesi işitme engelli vatandaşların hastanelerde sıkıntı yaşamasını önlemek amacıyla Halk Eğitim Merkezi ile Devlet Hastanesi arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde açılan ?İşaret Dili Kursu? tamamlandı. 

Kursun tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen sertifika törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Babuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Semahat Bizbirlik ve kursiyerler katıldı. 

Hastanelerde İşitme Engelli Hastalar Daha Rahat İletişim Sağlayacak Kursa katılım yaparak eğitim alan ve kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık tarafından takdim edildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Saruhanlı Devlet Hastanesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ?İşaret dili´ kursu tamamlandığını söyledi. 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan protokol kapsamında Saruhalı Devlet Hastanesi Personeline 120 saatlik Türk İşaret Dili Kursu açıldığını belirten Işık, şunları kaydetti;

?21 kursiyerin katıldığı İşaret Dili kursunda İsteğimiz ve gayemiz, mevcut haklarımız ışığında İşitme Engelli Arkadaşlarımızın gerek kurumlarda gerekse de günlük yaşamlarında kendilerini ifade etme anlamında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak adına bazı dönemlerde açılarak çok yararlı bir hizmete vesile olan İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayarak el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan İşaret Dili Kurslarının daha da yaygınlaştırılmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.? dedi. 

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Babuş ise yaptığı açıklamada, Saruhanlı Devlet Hastanesi olarak insan odaklı, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edindiklerini engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliği noktasında bir sıkıntı olmaması gerektiğini söyledi. 

Babuş şöyle dedi; ?Bakanlığımız politikaları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda sağlık tesislerimizin engelli bireyler için erişilebilirlik düzeylerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmaktayız. Hastanelerimizin fiziki şartları gereği tam olarak yapamadığımız bazı düzenlemeler olsa da yeni yapılan hastanelerimiz erişebilirdik düzeyi tam olarak inşa edilmektedir.  Tabii ki engelli bir vatandaşa sağlık hizmeti sunmada fiziki bir takım düzenlemelerle onların işlerini kolaylaştırmanın yanında onlara sağlıklı bir tanı tedavi süreci uygulamak için onları anlayabilmek de çok önemli. Bu kapsamda işitme engelli vatandaşlar için işaret dili kursumuz tamamlandı emeği geçen Canan hocama teşekkür ediyorum.?

Sertifika törenin ardından kursiyerler günün anısına Pasta kesiler.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 12.11.2018 17:25:32 1426 0

Tarih: 12.11.2018 17:25 Güncelleme: 12.11.2018 17:25
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00