?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var´ Projesi Devam Ediyor

SARUHANLI - İHH İnsani Yardım Vakfı´nın, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen işbirliğiyle başlatılan ?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var´ projesi kapsamında Saruhanlı´da bisiklet turu düzenlendi.

Manisa Bisiklet spor Kulübü Derneği Üyeleri Dünya Yetimlerine dikkat çekebilmek ve farkındalık oluşturmaya yönelik Manisa Valiliği önünden başlayarak Saruhanlı Belediyesine ait Sosyal tesislerinde son bularak bisiklet turu gerçekleştirdi.

Sosyal tesislerine ait Kafe Sultaniye´de gerçekleştirilen kahvaltıya, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Kaya, Ramazan Erul ve bisiklet ekibi katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık kahvaltının ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var´ projesi kapsamında Manisa Bisiklet spor Kulübü Derneği Üyeleri Dünya Yetimlerine dikkat çekebilmek ve farkındalık oluşturmaya yönelik Manisa Valiliği önünden başlayarak Saruhanlı Belediyesine ait Sosyal tesislerinde son bularak bisiklet turu gerçekleştirdi.? Dedi.

 Birleşmiş Millet Çocuk Fonu (UNİCEF) raporuna göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunduğunu belirten Işık, şöyle konuştu:  ?Fakat bu rakamlara Çin, Kore, Afganistan, Irak gibi yetim çocukların çok fazla olduğu 52 ülke dahil edilmemiştir. Sivil toplum kuruluşlarının 2015 yılı raporlarına göre ise dünya üzerindeki yetim rakamı 400 milyondur. Eğer bu 400 milyonu oluşturan yetim çocuklarla bir ülke kurmaya çalışsak nüfus açısından Çin ve Hindistan´dan sonra dünyanın en büyük üçüncü ülkesi oluyor. Yaşadığımız dünyada maalesef yetim ve muhacir üreten bir sistem var. Her iki yetim çocuktan biri sokaklarda yaşıyor. Bu anlamda bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.?

Kahvaltının ardından bisiklet gurubu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bir kadın ormanlık alanda darbedildi

Motosiklet ile traktör çarpıştı: 1 ölü

Kanalizasyonda bulunan ceninin kime ait olduğunu polis çözdü

Otomobil devrildi: 1 ölü

Köprü demirlerine çarpan araç hurdaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Otomobil evin duvarına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Feci kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 4 kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

MCBÜ’de "Engelsiz matematik destek programı" tanıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.11.2016 18:07:07 820 0
Tarih: 21.11.2016 18:07 Güncelleme: 21.11.2016 18:07
Haberi Sesli Oku