SARUHANLI - Saruhanlı´da, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle dikkat çekildi.

Saruhanlı Toplum Merkezi, Cumhuriyet İlkokulunda ?2 Nisan Dünya Otizim Farkındalık Günü? dolayısıyla okul bahçesinde öğrencilere mavi atkı takılarak yürüyüş yaptı. Ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi binası önünde farkındalık oluşturmak için ?Saruhanlı Otizim´i fark ediyor? yazılı pankart açarak dikkat çekti.

Saruhanlı Toplum Sağlı Merkezi Başkanı Dr. Rabia Kapan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Dünyada otizm spektrum bozukluğunun görülme sıklığının her 88 çocuk içerisinde bir olduğunu bildirdi.

Dr. Kapan,  2 Nisan tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılından itibaren tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizmli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildiğini anımsattı.

Nisan ayı içerisinde bu konuyla ilgili pek çok farkındalık çalışması yapıldığına işaret eden Dr. Kapan, şunları kaydetti; "Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizme neden olan etmenler tam olarak belirlenemese de beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır. Otizme her çeşit toplumda, ırkta ve ailede rastlanabilmektedir. Yani otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla ilişkisi yoktur. Otizm spektrum bozukluğu, günümüzde zihinsel yetersizlikten sonra en sık rastlanan nöro gelişimsel bozukluktur.?

Dr. Kapan sözlerine şöyle devam etti; ?Otizmin erkeklerdeki yaygınlığının kızlardan dört kat fazla olduğunu Eğer çocuğunuz, başkalarıyla göz teması kurmuyorsa, ismini söylediğinizde bakmıyorsa, söyleneni işitmiyor gibi davranıyorsa, oyuncaklarla amacına uygun oynamıyorsa, bazı sözleri tekrar tekrar ve ilişkisiz ortamlarda söylüyorsa, sallanma ve çırpınma gibi hareketleri varsa, gözleri bir şeye takılıp kalıyorsa, bazı eşyaları döndürme, sıraya dizme gibi davranışları varsa ve günlük yaşamındaki düzen değişikliklerine aşırı tepki veriyorsa, otizm açısından değerlendirme yapılması gerekmektedir. Bu amaçla, Dünya Otizm Farkındalık Gününü bu etkinlikleri gerçekleştirdik.?



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 6.04.2016 18:52:16 652 0
Tarih: 06.04.2016 18:52 Güncelleme: 06.04.2016 18:52
Haberi Sesli Oku