SARUHANLI - Saruhanlı´da 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılı içinde okullarda kuru üzüm dağıtımı başladı.

Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulunda gerçekleştirilen etkinliğe, İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Işık, Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Kılıç, Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu Bilal Çankaya ve öğretmenler katıldı. Üzüm dağıtım töreninde Milli Eğitim Müdürü Işık öğrenciler üzüm dağıtarak kış aylarında bol bol kuru üzüm tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık dağıtım törenin ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ?İlçede anaokulu, anasınıfı ve ilkokullarda haftada 2 gün okul sütünün verilmediği günlerde toplam 3296 çocuğa öğretmenlerinin gözetiminde kuru üzüm dağıtımı yapılacağını söyledi.

Işık şöle dedi; ?2017 yılında anaokulu, uygulama sınıfı, temel eğitim birinci kademe ?ilköğretim´ öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm temini ve dağıtımına ilişkin esasların belirlenmesi" olarak açıklandı. Kararda, ilgili okullara kuru üzüm temini ve dağıtımını sağlamakla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği´nin görevlendirildiği bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığımızca belirlenecek okullarda 2017 yılı içerisinde her öğrenciye haftada 2 gün, 25´er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacak.?



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.12.2016 10:41:01 976 0
Tarih: 09.12.2016 10:41 Güncelleme: 09.12.2016 10:41
Haberi Sesli Oku