SARUHANLI - Saruhanlı ilçesinde, Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki okul servislerine gerçekleştirilen denetlemelerde 5 şoföre 206´şar lira para cezası kesildi.

Manisa´nın Saruhanlı ilçesinde okul servislerine İlçe Trafik Şube Müdürlüğünce denetleme yapıldı. Saruhanlı Cengiz Topel Mahallesi´ndeki Saruhanlı Anadolu Lisesi önünde yapılan denetimlerde okula öğrenci getiren ve öğrencileri evlerine götürmekte olan servis minibüsleri durdurulup sürücülerin belgelerine bakıldı. Öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıkları ve araçlardaki öğrenci sayısının fazla olup olmadığı da kontrol edildi. Denetlemelerde eksiklikleri bulunan 5 şoföre de 206´şar lira para cezası uygulandığı öğrenildi. Öte yandan, İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle ilçede korsan servisçilik yapan şoförleri takibe aldı. İlçede okul servislerinde hiçbir sorun yaşanmadığını belirten Saruhanlı ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi görevli polis memuru Yaşar Koç, denetlemelerin devam edeceğini söyledi. Yapılan denetlemeler hakkında bilgi veren polis memuru Koç, ?Denetimlerimiz sürekli devam ediyor. İlçe genelinde 4 personelle denetimlerimiz periyodik olarak devam ediyor. Taşımacılık yapan sürücüler üzerinde denetimlerimiz sürekli devam ediyor. Sürücü ola ki ?Ben bugün hastayım rahatsızım´ der başka bir sürücü gönderir mi şeklinde biz denetimlerimize sürekli devam ediyoruz. Sürücüde de mesleki yeterlilik belgelerinin olup olmadığı bizim için önemli. Minibüs türünden taşımacılık yapan sürücülerden B sınıfı en az 3 yıllık ehliyete sahip olduktan sonra taşımacılık yapabileceğine dair mesleki yeterlilik belgelerinin var olup olmadığına bakıyoruz? dedi.

Saruhanlı polisi korsan servisçilerin peşinde

İlçe genelinde korsan servis şoförlerine göz açtırmadıklarını sözlerine ekleyen Koç, ?İlçede korsan servis şoförlerinden bir tanesini yakaladık. Bir tanesini de bugün yarın yakalamak üzereyiz. Onlar bize yakalanmamak üzere devamlı kaçıyorlar. Araçlarımızda öğrenci kapasitesinin dışında başka yolcu olmamasını istiyoruz. Araçlarımızın daima bakımlı ve onarımlı olmasını istiyoruz. Bu bakım ve onarımlı olduktan sonra ilçemizde araç servisi denetimlerimizi bitirdik. Eksiklikleri olan 5 sürücülere cezai işlem uyguladık. Bu sürücülere 206´şar lira para cezası kestik. Onlar da eksikliklerini giderdiler ve taşımalarına devam ediyorlar. Şu an için şoförlerimizden memnunuz onlar da bizim denetimlerimizden memnun. Ama bizim ilçemiz genelinde araçlarımızda bir sıkıntı yok? diye konuştu.

Servisçiler denetimlerden memnun

Okul servisi şoförleri de denetimleri memnuniyetle karşıladı. Özellikle korsan şoförlere karşı böyle denetimlerin olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten servis şoförü Mehmet Halil Helekcan, ?Denetimlerinin sürekli olmasını istiyoruz zaten biz de korsan taşımacılardan çok şikayetçiyiz. Onun için bu denetlemeler öğrencilerin güvenliği için daha hoşumuza gidiyor. Araçlarda kamera istiyorlar benim aracımda kamera yoktu kamera takılması için çalışmalara başladık? dedi.

Okul servis şoförü Muhittin Bektaş ise ?Trafik denetiminden memnunuz çünkü çocukların sağlığı ve bizim sağlığımız için hepsinden memnunuz, hepsinden Allah razı olsun çünkü mecburuz kendi sağlığımız için yaptırmak zorundayız? diye konuştu.

İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Saruhanlı ilçe genelindeki denetimlerini sürdürüyor.



Saruhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Aydemir’in halası SÜHEYLA AYDEMİR vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Genç tasarımcılardan can dostlara teknolojik çözümler

Evcil hayvanlar için akıllı sistemler geliştirildiler

Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Feci kazada iki araç hurdaya döndü!

Husumetli oldukları öğrenilen iki komşu arasında bahçe sulama tartışması silahlı kavgaya dönüştü.

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

Kamyonuna yüklü olan tomrukların indirilmesi sırasında kamyonun kasasından kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti.

Kamyondan kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına takviye amacıyla Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Beyağaç Eskere Orman İşletme Şefliğinde görevli personeller gönderilmişti.

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Saruhanlı Belediye personeli Melike Durak’ın ablası Esra Durak vefat etti.

SARUHANLI'DA VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Baran Apak ve yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'yu ziyaret etti.

Manisasporlu taraftarlardan Besim Dutlulu'ya ziyaret

Kamyonetle otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Kamyonetle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Araç yanması başlayan orman yangını ekiplerin kısa süredeki müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Araç yangınıyla başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü

Tek taraflı kazada, şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı.

Şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kırkağaç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kırkağaç’ta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 25.10.2017 18:11:45 768 0

Tarih: 25.10.2017 18:11 Güncelleme: 25.10.2017 18:11
Haberi Sesli Oku
25.07.2025 10:32:00