Tarih: 30.05.2019 09:54

Saruhanlı´da "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" Beğeni Topladı

Facebook Twitter Linked-in

Saruhanlı´da, "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" büyük Beğeni Topladı

 

Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Coşkun Kökçe, İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Işık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Umut Özdemir, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

Okul Öncesi Şenliğinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, okul öncesi eğitimin, çocuğun ilköğretime başlayacağı döneme kadar geçirdiği süreyi kapsadığını söyledi.

 

Işık, bizler bu tür şenliklerde okul öncesi öğrenimini önemini anlatmak, toplumumuzunda farkındalık oluşturmak amacındayız. Okul öncesi eğitimin sürecinde çocuklar ilköğretime hazırlanırken paylaşmayı, dayanışmayı birlikte yaşamayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeyi ilgi uyandırmak var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Çocuklarda zeka gelişiminin %70´İ  7 yaşına kadar tamamlandığı bilinmektedir. Bu nedenle ilçemizde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı %94´tür eylül ayı itibarı ile 48-54 ay arası çocuklarımızın tamamının okullaşması esas hedefimizdir.? Dedi.

 

Işık, Çocukların yaşamlarının en hızlı büyüme, gelişme ve öğrenme dönemde gerçekleştiğine vurgu yaparak, "Bu dönemin kendine özgü özellikleri, gereksinimleri ve öncelikleri vardır. Okul öncesi eğitim, bireyin tüm yaşamını etkileme gücüne sahiptir. Dolayısıyla çocukların hayata güçlü ve sağlam adımlarla başlamasını sağlar." dedi.

 

Konuşmaların ardından anaokulu ve ana sınıflarında eğitim gören çocukların eğitim dönemi yılı boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalar şenlik kapsamında gün boyu sergilendi.

 

Ayrıca öğrenciler tarafından ront gösterimi, Halk oyunları gösterimi, Çubuklu ritim gösterimi sergilendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —