Saruhanlı´da Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) işbirliğinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırılması eğitimleri Saruhanlı´da başladı.


Saruhanlı Anaokulunda start alan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılması eğitimlerinin açılış programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, burada yaptığı konuşmada, "Gelişmiş ülkelerde neredeyse iki kişiye bir taşıt düşüyor. Ülkemizde zenginleşiyor, kalkınıyor karayollarında araçlar çoğaldıkça yol lazım, araç lazım ve bu araçlarla güvenli seyahat lazım. Güvenli seyahat için mutlaka devletimizin, parlamentomuzun koyduğu trafik kurallarına mutlaka uymak lazım. Onun için bu eğitimin küçük yaşlarda verilmesi lazım ki trafik güvenliği bilinci oluşmuş olsun. Sevgili çocuklar, sizler de babalarınıza, annelerinize, ağabeylerinize, ablalarınıza trafikte araç kullanırken kurallara uymuyorlarsa bu öğrendiklerinizi onlara söyleyerek uyarmanızı istiyorum" dedi.


Işık, ?Karayolları Trafik Stratejisi ve Eylem Planı hükümleri gereğince okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırılması sorumluluğu Bakanlığımıza verilmiştir. Bu nedenle Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ile Genel Müdürlüğümüz arasında yapılan Protokol imzalanarak uygulamaya konulmuştur. Bu Protokol ile ülkemizdeki resmî ve özel bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların neler olacağının öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimize verilecek bu eğitimler Protokol çerçevesinde il/ilçe millî eğitim müdürlükleri gözetiminde gerçekleştirilecek olup bu eğitimler özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarındaki trafik ve çevre dersi ve trafik adabı dersi usta öğreticileri tarafından Bu eğitimlerde görev alacak eğitmenlerimize şimdiden teşekkür ederim. Dedi.


Trafik bilinci kazandırılması eğitimlerini veren Genişel Sürücü Kursu Eğiticileri tarafından yapılan açıklamada ise,? Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Tüsekon arasında sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan trafik bilincini arttırmak ve farkındalık oluşturma amaçlı eğitimler yıl boyunca Tüsekon tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından öğrencilere verilecek denildi. Eğitimlerin ardından öğrencilere trafikle ilgili film izlettirildi.



Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 31.03.2017 18:23:56 700 0

Tarih: 31.03.2017 18:23

Haberi Sesli Oku