SARUHANLI - 19-25 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine diş bakımı, diş fırçalama ve ağız ve diş sağlığını bozan faktörler hakkında eğitim ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Saruhanlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Tülay Ünlü Üresin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ağız ve diş sağlığı hastalıklarının dünyanın her yerinde en sık görülen sağlık sorunlarının arasında yer aldığını ve kişinin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Tülay Ünlü Üresin seminerin ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının şeker hastalığı, kalp- damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununun oluşmasına neden olduğunu söyledi. 

Üresin; ?Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkilerinden dolayı ağız ve diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu önlemlerle engellenmesi gerekmektedir. Diş hekimine gitme sıklığının düşük olması durumunda kronik ve yıkıcı özellikte olan ağız diş sorunlarında tedavi genellikle hastalığın ilerlediği dönemde gerçekleşmek zorunda kalır. Unutulmamalıdır ki diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girer? dedi. 

 İlçemizde anasınıfı ile ilköğretim çağındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimleri uygulaması yapılmaktadır. Uygulama kapsamında çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek, diş fırçası ve diş macunu hediye edilmektedir 

Öğrencilerimizin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirerek çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak diş çürümelerinin ve kalıcı kayıplarının önüne geçilmesini sağladık. Bu vesileyle de toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve korunması için özveriyle çalışan tüm diş hekimlerimizin 19-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum? dedi.



Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 22.11.2018 12:01:39 0
Tarih: 22.11.2018 12:01 Güncelleme: 22.11.2018 12:01
Haberi Sesli Oku