Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Mısır Hasadı

SARUHANLI - Saruhanlı´da mısır hasadına başlandı. Mısırda verimin yüksek olmasına sevinen üreticiyi fiyatlardaki düşüş üzdü.

Mısır hasadı yapılan arazilere giden Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, incelemelerde bulunarak üreticilerin sorunlarını dinledi.

İncelemelerinin ardından Kardelen Gazetesi muhabirine açıklama yapan Başkan Okur, bu yıl mısır hasadının sancılı başladığını, geçen yıl 70 Kuruştan satılan bir kilogram mısırın bu yıl 62 kuruştan satın alındığını kaydetti.

Saruhanlı´da pamuğa alternatif olarak geçmiş yılarda 70-80 bin dekar arazide ekilen mısır 40 bin dekara düşmesiyle, alternatif ürün olmaktan çıkma durumuna geldiğini söyleyen Okur, şöyle dedi;

?Hasat başladı, verim güzel ancak fiyatların düşük olması üreticiyi üzüyor. Şu an hasat edilen en kaliteli mısırın tonu serbest piyasada 62 kuruş ile 66 Kuruş´a satılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu yıl ki mısır alım taban fiyatını ton başına 74 kuruş olarak açıklamıştı. Ancak serbest piyasada taban fiyattan bile alıcı yok. Şu anda çiftçi mısır ektiği araziyi icar işliyorsa eğer kendi işçiliği dâhil fite fit gelir. Para kazanamaz. Eğer tarlası kendisinin ise el emeği kadar para kazanmıştır.

Mısır üreticisi bu şartlarda bu işten 5 kuruş para kazanmıyor. Tam aksine zarar ediyor. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Biz ülke olarak yurtdışından mısır ithal etmeyi durdurursak kendi ürünümüz değer kazanır, fiyatlar yükselir. Eğer fiyatlarda artış olmazsa üretici gelecek yıl mısır yerine başka bir ürün eker. Buda ülke ekonomisine olumsuz etki eder.?

Mısır üreticisi Yusuf Ertaş ise, ?Bu yıl Fiyatlardaki bu dengesizlik bizi üzüyor. Mazot, gübre ve tohum fiyatlarının da tavan yapması üreticinin belini büküyor. Böyle giderse biz üreticiler gelecek yıl alternatif ürün arayışında bulunacağız.? Dedi.



Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Jandarmadan firari hükümlüye bağ evinde operasyon

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 26.09.2016 09:22:34 758 0
Tarih: 26.09.2016 09:22 Güncelleme: 26.09.2016 09:22
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri