36 Eser 5 Rabot Sergilendi

SARUHANLI - Saruhanlı´da Manisa Valiliği tarafından başlatılan ?Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında öğrencilerin hazırladıkları kodlama çalışmaları sergilendi.

Belediye Düğün salonunda gerçekleşen sergi açılışına, ?Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, Komiser Muzaffer Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın´ın birlikte açılış kurdelesini kestiği Kodla(Ma)nisa Festivalini gezen Kaymakam Kanyılmaz Teknoloji öğretmeni Ertan Salı´dan sergideki ürünler hakkında bilgi aldı.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Ilgın yaptığı açılış konuşmasında, ?Teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı öğreterek, bilişim uygulamalarını sadece kullanan değil, bilişimde yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmek, zamanının çoğunu bilgisayar oyunları ile geçiren çocuklarımızın, bu zamanlarını, kendi istekleriyle, eğlenerek öğrenmeye ayırmalarını sağlamak. Böylece öğrencilerin bilgisayar kullanma alışkanlıklarına yeni bir boyut kazandırmak ve sadece belli bir kesimin değil, köyden kente tüm öğrencilerin bilgisayar programlama ile tanışmalarını sağlamak amacı ile hazırlanmış olan Kodla(MA)nisa Projesi kapsamında düzenlediğimiz Kodlama Festivaline katılarak bizleri onurlandırdığınız için tüm katılımcılara hoş geldiniz der teşekkür ederim.? Dedi.

Festival sonunda yapılacak değerlendirmede ilçeyi, 1 Haziran´da Manisa´da yapılacak kodlama yarışmasında temsil edecek eserleri belirlemiş olacaklarını ifade eden Şube Müdürü Ilgın konuşmasına şöyle devam etti; ? Bu festivalle öğrencilerimizin bir sene boyunca yaptıkları çalışmaları sergilemelerini amaçladık. Böylece gerçekten çok güzel çalışmalar ortaya koyan öğrencilerimizi hem tebrik etmek hem de ileriye dönük çalışmalarında onları motive etmek istedik. Bu vesileyle yaptıkları çalışmalarla festivalimize renk katan sevgili öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum.?

-18 ortaokulda 5 ve 6´ıncı sınıfta eğitim gören1457 öğrenci katıldı-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ise festival açılışının ardından Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada,  Saruhanlı´da 18 ortaokulda 5 ve 6´ıncı sınıfta eğitim gören1457 öğrencinin Kodlama çalışması yapmakta olduğunu söyledi.

Kodla(Ma)nisa Projesi en baştan itibaren Manisa´da görev yapan tüm Bilişim Teknolojileri (BT) öğretmenlerinin görüş ve önerileri ile geliştirildiğini bu kapsamda İl Zümre kararları doğrultusunda kodlama eğitimi BT derslerine dâhil edildiğini vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Işık, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

?Gönüllülük esasına dayanarak ilçe proje ekipleri oluşturulmuştur. (1 İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, 2 Öğretmen) Aktif bir yol haritası çizebilmek adına 17 ilçe ekiplerinin katılımı ile çalıştay düzenlenmiş ve projenin ilerlemesinde kararlar alınmıştır.?

-Projenin Amacı-

Bu projeyle amaçlarının ğrencileri, bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp tüketen değil üreten bireyler haline getirmek olduğunu ifade eden Işık sözlerini şöyle sürdürdü; ?Temel seviyede tüm öğrencilerin köy, kent, kız veya erkek fark etmeksizin kod okuryazarı haline gelmesini sağlamak. Ayrıca öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma ve girişimcilik becerilerini geliştirmek ve inovatif düşüncelerini arttırmaktır. Matematik, Fen Bilgisi gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak, öğrenilen ama gerçek hayatta uygulama imkânı bulunamayan bazı bilgileri somutlaştırma şansı vererek eğitimlerindeki ders başarılarına katkıda bulunmak.?

Çalışmalarda yetenekli oldukları gözlenen öğrencileri Kodlama atölyesine yönlendirileceklerini belirten Işık,

kodlama sergisinde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.05.2016 17:59:54 996 0

Tarih: 25.05.2016 17:59

Haberi Sesli Oku