SARUHANLI - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´ın himayesinde başlatılan ve öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin artırılması ile bilgisayar programı kodlamalarını öğrenmelerini amaçlayan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında hazırlanan Saruhanlı Kodlama atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saruhanlı Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi´ne ait bir sınıfta oluşturulan atölyenin açılışı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından yapıldı.

Açılışa, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesinde okul bahçesinde düzenlenen programda öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Bektaş tarafından ödülleri verildi.

Vali Bektaş burada yaptığı konuşmada, projenin içeriği ve amacı hakkında bilgiler vererek, ?Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımızın her zaman yanındayız. Elimizden geldiğince onlara destek olarak yetenekli öğrencilerimizin önünü açacağız? dedi.

Vali Bektaş, şunları kaydetti: "ABD ve Avrupa´da kodlama eğitimine 5 yaşında başlanıyor. Gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramı eğitim sistemine dâhil edildi. Ülkemizde ise 5-6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmiyor. Manisa´da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak ?Kodla(Ma)nisa Projesi´ni hayata geçirdik. Bu atölyelerin tüm Manisa genelinde açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ise, Kodlama, diğer adıyla programlama; bilgisayar veya elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisi olduğunu söyledi.

Kaymakam Kanyılmaz, şöyle dedi: "Saruhanlı´da 18 ortaokulumuzda 5 ve 6´ıncı sınıfta bulunan 1457 öğrencimiz Kodlama çalışması yapmaktadı. Bu çalışmalarda yetenekli oldukları gözlenen öğrencilerimiz Kodlama atölyesine yönlendirilecektir. Kodlama atölyemizin Saruhanlımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.?

Konuşmaların ardından kodlama atölyesinin açılış kurdelesini kesen Vali Bektaş beraberindekiler ile birlikte hizmete açılan atölyeyi gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 13.04.2016 13:37:11 836 0

Tarih: 13.04.2016 13:37 Güncelleme: 13.04.2016 13:37
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00