SARUHANLI - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´ın himayesinde başlatılan ve öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin artırılması ile bilgisayar programı kodlamalarını öğrenmelerini amaçlayan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında hazırlanan Saruhanlı Kodlama atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saruhanlı Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi´ne ait bir sınıfta oluşturulan atölyenin açılışı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından yapıldı.

Açılışa, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesinde okul bahçesinde düzenlenen programda öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Bektaş tarafından ödülleri verildi.

Vali Bektaş burada yaptığı konuşmada, projenin içeriği ve amacı hakkında bilgiler vererek, ?Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımızın her zaman yanındayız. Elimizden geldiğince onlara destek olarak yetenekli öğrencilerimizin önünü açacağız? dedi.

Vali Bektaş, şunları kaydetti: "ABD ve Avrupa´da kodlama eğitimine 5 yaşında başlanıyor. Gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramı eğitim sistemine dâhil edildi. Ülkemizde ise 5-6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmiyor. Manisa´da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak ?Kodla(Ma)nisa Projesi´ni hayata geçirdik. Bu atölyelerin tüm Manisa genelinde açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ise, Kodlama, diğer adıyla programlama; bilgisayar veya elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisi olduğunu söyledi.

Kaymakam Kanyılmaz, şöyle dedi: "Saruhanlı´da 18 ortaokulumuzda 5 ve 6´ıncı sınıfta bulunan 1457 öğrencimiz Kodlama çalışması yapmaktadı. Bu çalışmalarda yetenekli oldukları gözlenen öğrencilerimiz Kodlama atölyesine yönlendirilecektir. Kodlama atölyemizin Saruhanlımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.?

Konuşmaların ardından kodlama atölyesinin açılış kurdelesini kesen Vali Bektaş beraberindekiler ile birlikte hizmete açılan atölyeyi gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 13.04.2016 13:37:11 0
Tarih: 13.04.2016 13:37 Güncelleme: 13.04.2016 13:37
Haberi Sesli Oku