Saruhanlı Devlet Hastanesi T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ?Evde Sağlık Hasta Yakını Okulu Eğitici Eğitimi´ gerçekleşiyor.
11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde de devam edecek olan eğitim Saruhanlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda toplam 18 saat olarak gerçekleşecek. Eğitime Manisa´nın çeşitli hastanelerinden gelen ve bu hastanelerdeki Evde Sağlık Hizmetleri Birimi´nde çalışan hekim, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan 30 kişilik bir grup katılıyor.
Eğitim, Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. M. Salim BABUŞ tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Evde Sağlık Hizmetleri´nin gerekliliğine ve önemine dikkat çeken Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. M. Salim BABUŞ: "Sağlık hizmetleri yıllar içerisinde özellikle son dönemde çok büyük değişiklikler gösteriyor. Hastalarımızın ve ailelerinin konforunu sağlayacak, yükseltecek her türlü sağlık hizmeti ve eğitim bizden bekleniyor. Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerinde çalışan siz değerli sağlık çalışanları evlere gittiğinizde o evlere sadece sağlık değil aynı zamanda eğitim girecek yani hasta ve hasta yakınları için bir ışık girecek. Çünkü evde hem tedavi hem de bakım hizmeti almak zorunda kalan hastalarımız var. Bu hastalara ve yakınlarına verilecek eğitim çok önemli; çünkü onların hayatını kolaylaştıracak. Hastalarımızın ve yakınlarının evlerindeki gereksinimlerinin eksiksiz karşılanması en önemli amaçlarımızdan biridir. Buna binaen evde bakım hizmetlerini bir bütün olarak görüyoruz. Sonuç olarak evde bakımla ilgili hasta sayısının artması ve bu hastalara verilen hizmetin daha kaliteli olarak yürütülmesi, kayıt altına alınması için çalışıyoruz. Eğitimimizin tüm katılımcılara faydalı olmasını ve bizden çok ciddi sayıda hizmet alan evde bakım hastalarına katkı sağlamasını umuyorum" dedi.
Saruhanlı Devlet Hastanesi T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ?Evde Sağlık Hasta Yakını Okulu Eğitici Eğitimi´ ile evde bakıma ihtiyacı olan hastaları bilinçlendirmek ve hastaların bakımını üstlenen yakınlarına hasta bakımı konusundaki eksiklerini gidermek için sağlık personeline verilecek eğitimde; evde sağlık eğitimi ve danışmanlık, güvenli çevrenin sağlanması, yaşlılık dönemi, terminal dönemdeki hastaya bakım, günlük bakım, kişisel bakım, besle gereksinimi, boşaltım gereksinimi, hareket gereksinimi, solunum gereksinimi, doku bütünlüğünün sağlanması, postoperatif bakım, ağrının giderilmesi gibi konulara yer verilmektedir.
Eğitim sorumluları eğitim hakkında ?Yapılan eğitimle hasta yakınlarının; hastaya sunduğu bakım hizmetindeki yetersizlikleri gidermek, hastalar başta olmak üzere hasta yakınlarının korku ve endişelerini azaltmak, hasta ve yakınını fiziksel ve psikolojik olarak desteklemek, evde sağlık hizmetlerinin kalitesini ve etkinliğini artırmak için sağlık çalışanlarının bilgi düzeyinin artırılması amaçlandı.? dediler.