Tarih: 14.05.2019 19:05

Saruhanlı´da Engelliler Haftası Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamlığı Engelliler Haftası kapsamında kutlama programı düzenledi.

Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya İlköğretim Kurumları tarafından Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliği, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Coşkun Kökçe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Esnaf ve Sanatkalar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman, sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Kamil Çevik yaptı. 

Çevik konuşmasında, Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde başlatılan Engelliler haftası 1966 yılından bu yana her yıl 10 ? 16 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını, bu hafta boyunca engelli bireylerin tolum içerisinde karşılaştığı güçlükler ruhsal ve bedensel duyguları ele alındığını söyledi.

Çevik´in konuşmasının ardından Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

öğrenciler tarafından ?Bayrak ve Afiş? gösterimi, tiyatro gösterisi, orotorya gösterisi, ?Hayat bayram olsa? işaret dili şarkı gösterimi, ve down Sendromlu öğrenciler Harmandalı gösterimi gerçekleşti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —