Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Demokrasi Şöleni

SARUHANLI - Ordu içerisindeki FETÖ/PDY mensubu bir grup asker tarafından 15 Temmuz Cuma gecesi milli irade ve demokrasiye yönelik kalkışılan darbe girişimine karşı Saruhanlı´da sokağa dökülen halkın demokrasi nöbeti yoğun bir katılımla devam ediyor.

İlçedeki tören alanında devam eden demokrasi nöbetinin 16. gecesinde sahne alan Şehzadeler Belediyesi mehter takımı halkın büyük beğenisini kazandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı programa Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katıldı.

Şehzadeler Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başlayan demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz demokrasi şehitleri için dualar edildi.

Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini ?millete ihanet? olarak değerlendirdiğini, bu olayı nefretle kınadığını belirterek şunları kaydetti;

?15 Temmuz Cuma günü karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha çıktık. Darbe girişiminin üzerinden 18 gün geçti, ülkemiz her geçen gün daha da aydınlık günlere yürüyor, yeni ve güçlü Türkiye yolunda ilerliyor. Yeni Türkiye´nin oluşması anlamında çok ciddi kararlar alınıp uygulanıyor. Bugün gelinen noktada millete ihanet edenler gerekli cevabı aldı. Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, kazanan devlet ve millet olmuştur. Tüm Türkiye´de olduğu gibi Saruhanlı´da da bizler demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyoruz. 18 günü geride bıraktık ama meydanlardan ayrılmadık. Buradayız, dimdik ayaktayız.?

Milli irade karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını savunan Yaralı, şöyle devam etti;

?Ülkemize ve milletimize yönelik bu ihanet, devlet ve millet dayanışması ile ortadan kaldırıldı. Milletimiz elinde Türk bayrağı göğsünde imanla meydanlarda darbeye karşı durdu. Bizler bu toprakları kolay kazanmadık, kolay kolay da hiç kimseye kaptırmayız. Bu demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum? dedi. 



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 2.08.2016 15:40:52 693 0

Tarih: 02.08.2016 15:40
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
5.06.2025 12:13:00