Saruhanlı´da CHP´liler Adalet İçin Yürüdüler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasının ardından Ankara´dan yola çıktığı ´Adalet Yürüyüşü´ne destek için CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir´den İstanbul´a başlatılan yürüyüş 3´üncü gününde, Manisa´nın Saruhanlı ilçesinde sürdü. Yaklaşık 500 kişilik grup, 6 beyaz güvercini, CHP´yi simgeleyen altı ok için gökyüzüne bıraktı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´na yargılandığı MİT TIR´ları davasında 25 yıl hapis cezası verilip, tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen 15 Haziran´da Ankara´daki Güvenpark´tan ´Adalet yürüyüşü´ başlattı. CHP İzmir İl Başkanlığı da bu yürüyüşe destek kararı aldı. Yaklaşık 500 partili, 17 Haziran Cumartesi günü İzmir´den çıktıkları yürüyüşe Manisa´nın Saruhanlı İlçesi´nde devam etti. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çan, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar tarafından Saruhanlı girişinde karşılandı.

Ellerinde sadece ´Adalet´ yazılı pankartlar taşıyan partililer, "Adalet haktır susma hayır" ve "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atarak yürüyüşe geçti. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, yürüyüş öncesi yanında getirdiği altı beyaz güvercini, CHP´nin altı oku için gökyüzüne saldı. Grup, 4 kilometrelik yürüyüşün ardından Saruhanlı Meydanı´nda basın açıklaması yaptı.

İlk olarak açıklama yapan Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, "Gerçek suçluların yargılanmadığı, serbest dolaştığı bir ortamda gazetecilik mesleğini icra eden, mesleği gereği halkın bilgilenmesi için haber yapan bir milletvekilinin cezalandırılarak tutuklanmasının demokrasi ve insan hakları ile bağdaşır bir tarafı yoktur. Türkiye´de sorunlar derinleşiyor. Birçok insan hangi suçtan dolayı açığa alındığını ve görevden neden uzaklaştığını bilmiyor. İşini, aşını onuruyla onuruyla çalışıp kazanmak isteyen, demokratik koşullarda mücadele eden tüm emekçiler, eğitimciler, basın mensupları, kadınlar, demokrasi mücadelesinde cezaevlerinde tutulan tüm yurtseveler adına, bizlere insanlığımızı hatırlatan herkese adalet istiyoruz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, "Adaletin olmadığı hiçbir yer anlamlı bir yer olamaz. Eğer bir ülkede adalet yoksa, adalet güvenilirliğini yitirmişse adalet mülkün temeli değilse o ülkede büyük bir sorun ve büyük bir sıkıntı var demektir. Son yıllarda yargı sistemimiz çok zor şartlarda, olumsuz yönde görev ve sorumluluğunu yapmaya çalışmaktadır. Bu şartlar altında adaletin yürütülmesi, adaletin var olması, insanların hakkının ve hukukunun korunması mümkün değildir. Bağımsız Türk mahkemelerinin görevini, sorumluluğunu yerine getirecek koşullar yaratılmalıdır. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan başlattığı İstanbul´a yürüyüşü, işte bu temelde bir yürüyüştür. Adaletin tekrar Türkiye´de var olmasının mücadelesidir. Kavgasıdır. Bu yola çıkışın amacı budur" diye konuştu. Yürüyüşe yarın Manisa´nın Akhisar İlçesi´nde devam edilecek.



Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.06.2017 18:25:42 1247 0
Tarih: 19.06.2017 18:25 Güncelleme: 19.06.2017 18:25
Haberi Sesli Oku