SARUHANLI - Üzümün Başkenti Saruhanlı´da bağlara ?Salkım Güvesi? hastalığı yapan böceğin kontrolleri yapılıyor. 

Saruhanlı Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri bağlarda kurdukları Tuzak Kapanlarını kontrol edip salkım güvesinin popülasyonu inceleniyor.

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, Bağlarda Salkım Güvesi hastalığı yapan böceğin Odada görevli Zirai danışmanlar tarafından önceden bağlara Tuzak Kapanı kapanları inceleme yaptıklarını söyledi. 

Salkım Güvesi popülasyonu incelenmekte olup havaların sıcak gitmesi nedeniyle böcekte yumurtaların bozulduğunu belirten başkan Okur şunları kaydetti; Şu anda korkulacak hiçbir tehlike yok. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz istişarelerde her hangi bir durum oluştuğunda gerekli müdahaleleri yapacağız.

Geçen yıl ile bu yıl atılan ilaç oranında yarı yarıya bir düşüş gözlendiğini ifade eden Başkan Okur, ?Çiftçilerimiz şu anda ilaçlamayı çok dikkatli ve kontrollü olarak yapmakta. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bilinçsiz İlaçlama yapılmıyor.  Odamızın Zirai danışmanları ve İlçe Tarımda ki mühendis arkadaşlarımız Çiftçilerimize açıklamış olduğu zamanlarda ilaçlama yapılmasına dikkat edilmektedir. İddia ediyoruz ki Saruhanlı´da kaliteli ve ilaç kalıntısı olmayan üzüm çıkaracağız.?



Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.06.2016 17:04:13 758 0
Tarih: 27.06.2016 17:04 Güncelleme: 27.06.2016 17:04
Haberi Sesli Oku