SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Süleyman Oğuz Üresin ve Gıda Mühendisi Çağla Uysal Koldere Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğrencilere ?Bilinçli Gıda Tüketicisi ve Sağlıklı Beslenme? anlatıldı. 

Bilindiği üzere, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununu çerçevesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerinin yanı sıra, gıda denetiminin bir ayağı da bilinçli tüketicinin gerçekleştirdiği denetimdir. 

Bu bağlamda Manisa İl Merkezi ve İlçelerinde, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince, Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda öğrencileri gıda tüketimi konusunda bilgilendirmek için ? Bilinçli Gıda Tüketicisi ve Sağlıklı Beslenme ? konulu farkındalık eğitimi verilmesi planlanmıştır. 

Ekim ayından itibaren uygulamaya konulan plan kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan İlkokul ve Ortaokullarda, öğrencilere yönelik ? Bilinçli Gıda Tüketicisi ve Sağlıklı Beslenme ? konulu eğitimler düzenlenecek olup eğitimler Kasım ve Aralık ayları içerisinde ve 2018-2019 eğitim- öğretim yılı 2.döneminde de devam edecektir. 

İlk olarak İlçemiz Koldere Cumhuriyet İlköğretim Okulunda toplam 45 öğrenciye ? Bilinçli Gıda Tüketicisi ve Sağlıklı Beslenme ? konusunda eğitim verildi.

Eğitimde Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Süleyman Oğuz Üresin ve Gıda Mühendisi Çağla Uysal´ ın anlattıkları ve sundukları sunu öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. 

Konuyla ilgili Kardelen Gazetesi Muhabirine açıklama yapan Ziraat Mühendisi Oğuz Üresin, ?İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından güvenli gıda tüketmek amacıyla çiftlikten sofraya kadar üretimin tüm aşamalarında yapılan etkin denetimlerle birlikte, bu alanda eğitim hizmetlerine büyük önem veriliyor. Bu kapsamda üretim, yetiştirme, işleme, depolama, muhafaza, taşıma, dağıtım, satış ve toplu tüketim sektörüne yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra tüketiciye yönelik çalışmalara ağırlık veriliyor. Sağlıklı bir nesil için okullarda da bilinçli gıda tüketimi, beslenme ve hijyen konularında eğitim programları düzenleniyor.? Dedi.

Üresin, ?Eğitim toplantısında, Güvenilir Gıda Tüketimi, Sağlıklı, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Gıda Hijyeni gibi özellikle İlköğretim çağındaki çocukların okul derslerine destek verecek konularında bilgi verildi. Ayrıca Alo 174 Gıda İhbar ve Şikâyet Hattı, güvenilir gıda, besinlerin saklama koşulları, evde, seyahatte, okulda gıda güvenliği gibi konular anlatıldı.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 25.10.2018 16:32:59 765 0

Tarih: 25.10.2018 16:32

Haberi Sesli Oku