Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9285,26%2,81
  • DOLAR

    34,49% 0,10
  • EURO

    36,41% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2956,69% 0,74
  • Ç. ALTIN

    4955,48% 0,56

Saruhanlı´da Beyaz Altın Geri Dönüyor

Saruhanlı´da Beyaz Altın Geri Dönüyor

SARUHANLI - Saruhanlı `da 10 yıl öncesine kadar temel geçim kaynağı olan Beyaz Altın olarak bilinen Pamuk Saruhanlı ovalarına geri döneceği açıkladı.

SARUHANLI - Saruhanlı `da 10 yıl öncesine kadar temel geçim kaynağı olan Beyaz Altın olarak bilinen Pamuk Saruhanlı ovalarına geri döneceği açıkladı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın yaptığı havza bazlı çalışma ile pamuğun Saruhanlı ovalarına geri döneceğini bildirdi. 

Bakanlığın 2 milyon ton pamuk açığını kapatmak için Saruhanlı´da pamuk üretimi yapan üreticiyi destekleneceğini ifade eden Odası Başkanı Okur, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 54 bin nüfuslu ilçede geçmişte 110 bin dekar alanda pamuk üretim yapılırken, beyaz altın 16 yıl sonra tekrar Saruhanlı´ya geri dönüyor.? Dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 milyon ton pamuk açığını kapatması adına, Manisa´da pamuğun tekrar canlandırılmasına yönelik çalışmasını tamamladığını anımsatan Başkan Okur, Bu kapsamda Manisa´da bakanlığın gösterdiği noktalarda pamuk üretimi yapılacağını, pamuk üretiminin son yıllarda girdi maliyetlerinin düşmesi, devletin iyi pirim vermesi ve iyi para etmesiyle birlikte pamuk üreticisinin yüzünü güldüreceğini kaydetti. 

-Mısır Yerine Pamuğa Destek Sağlanacak-

Mısır yerine pamuğa destek verileceğini ifade eden Okur, ?Pamukta 4 milyon ton ihtiyaç varken, 2 milyon ton üretiminin olması talepleri artırdı. Bakanlık yaptığı çalışma ile Türkiye´yi 911 havzaya ayırdı. Havzanın biri de Manisa. Devlet Manisa´da pamuk üretimine desteğini 10 puan arttırdı. Pamuk Ege Bölgesi´nde Aydın´ın Nazilli ve Söke ilçelerinde, İzmir Menemen taraflarında var. Manisa ve ilçelerinde pamuk yok. Türkiye´de üretilen pamuk 2 milyon ton, ama 4 milyon ton pamuk ihtiyacı var. Demek ki 2 milyon ton dışarıdan alıyormuşuz. Manisa´da 500 dönüm pamuk yapan bir üreticimiz, birim başına 650 TL pirim desteği alacak? şeklinde konuştu. 

-Kalitede ikinciyiz-

Okur, Türkiye´nin Birinci kalite pamuğu Bergama ve Kınık İlçelerinde yetiştiğini, ikinci kalite pamuğun ise Saruhanlı´da yetiştiğini sözlerine ekledi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor