SARUHANLI/ADİLOBA - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, 95 bin dekar Sultaniye cinsi kurutmalık çekirdeksiz üzüm üretimi yapılan Saruhanlı´da kış budamalarının devam ettiğini söyledi.

Oda Başkanı Okur ile Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz birlikte Saruhanlı´nın Adiloba Mahallesi ovasında bağ budaması yapan üreticileri ziyaret ederek bağlarda incelemelerde bulundular.

Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Süleyman Bilgin incelenin ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ?Asma gelişmesinin değişik dönemlerinde sürgünlerin, çubukların yaprakların ve diğer yeşil organların tamamının veya bir kısmının çıkarılma işlemine budama denir. Bağda budama bağın gelişimini, kalitesini ve verimini artırır.  Asma, dinlenme devresinden yani yapraklarını döktükten sonra ki dönemde budanmalıdır.   Bu dönemde organlar arası madde alış verişi durmuş haldedir. Budama için en uygun dönem bu dönemdir. Yaprağı dökülmeyen bağ ise asla budanmamalıdır.?

Yaprağı dökülmemiş olan bağların budanması halinde, asmanın ürettiği organik bileşiklerin dallara, gövdeye ve kök bölgesine iletilmesinin engellenmiş olacağını ifade eden Bilgin, ?Bunun sonucunda da asma yeterince organik bileşikleri depolayamaz. Bundan dolayı kışa dayanıklılığı azalır, zayıf sürgünler oluşur ve verim düşer.? diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Bilgin, asmanın geç budanmasının, asmanın 10 ? 15 gün geç uyanmasına neden olacağını da ifade etti.



Otomobil kanala uçtu: 2 ölü, 5 yaralı

SARUHANLI’DAN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI ZİYARET

Zeytin üreticilerine "Halkalı leke" uyarısı

Düğün Salonu Deposunda Şüpheli Ölüm: 47 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da çiftçilere eğitim programı düzenlenecek

Turgutlu Belediyespor Sezonu 2’nci Tamamladı: Hedef Play-off Şampiyonluğu

SARUHANLI’DA CHP ÜYE EĞİTİMİ VE PARTİ PROGRAMI ANLATILDI

Sultanlar Ligi'nde şampiyon Vakıfbank oldu

Bağ evinde yangın: 1 ölü

Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Batı'da bahar, Doğu'da sağanak

Kurtulmak için çabaladı ama kapılar açılmadı! Genç doktor, alev alan otomobilden çıkamadı

Otomotiv devinin İzmir'deki fabrikası tamamlanma noktasında: Nisan'da üretim hedefleniyor

UMUT AKYÜREK YORUMUYLA DUYGULARA HÜKMEDİYOR “BEN ÖLEM YAR”

Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.12.2015 17:32:29 0
Tarih: 28.12.2015 17:32 Güncelleme: 28.12.2015 17:32
Haberi Sesli Oku