SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, “Ahilik Kültürü Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından Oda Başkanı Ahmet Emin Kenez, anıta çelenk koydu. 

Programa İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ulusu,Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ve siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okulu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Murat Aktürk’ün açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Esnaf Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, ahiliğin önemine değindi.

Ahiliğin Türk tarihi kadar eski olduğunu, Ahilik kavramının Oğuz, Hanlığı, Uygur, Göktürk ve Hun devletlerine kadar dayandığını belirten Kenez, ahiliğin kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini ifade etti.

 Programda konuşmaların ardından ahilik ile İlgili öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Etkinliğin sonunda ilçede yılın ahisi seçilen Nurettin Bakar’a Kaymakam Kanyılmaz, İlçede Yılın Genç Esnafı seçilen Mehmet Uzun’un ödülünü Garnizon Komutanı Karakuş, Yılın Kadın Esnafı seçilen Selcan Sarıtaş Yetişgin’in ödülünü ise Belediye Başkan Hüseyin Yaralı verdi.

Törenden sonra merkez çarşı camisinde vefat etmiş esnaflar için mevlid-i Şerif okundu ve Aşure dağıtıldı.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.10.2014 17:08:41 781 0

Tarih: 10.10.2014 17:08
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00