SARUHANLI/ŞATIRLAR - Saruhanlı´nın Şatırlar Mahallesi´nde 146 çiftçi organik tarıma geçti. 

İlçeye 32 kilometre uzaklıktaki Şatırlar Mahallesinde Saruhanlı Kaymakamlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ?Organik Tarım Projesi? düzenlenen tanıtım paneliyle mahallede ki kahvehanede çiftçilere anlatıldı. 

Ziraat Mühendisi Ali Tuçel, panelde yaptığı sunumda, sinevizyon eşliğinde çiftçilere organik tarım konusunda bilgiler verdi. Organik tarımın öneminden ve desteklerden bahseden Tunçel, organik tarımın üretimde kimyasal girdiler kullanılmadan organik tarım yönetmeliğinin izin verdiği girdiler kullanılarak her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir tarımsal üretim biçimi olduğunu söyledi.

Tüketicinin ürünü alırken ürünün etiketinde denetleme kurumlarının verdiği sertifika numarası, kurumun logosu ile ürünün üzerindeki organik ibareli logonun da bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Tunçel, tüketicinin insan sağlığına duyarlı, güvenli gıda talepleri sonucu organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştığını da sözlerine ekledi. 

Gur-Mey Organik Tarım Mühendislik Gıda ve Hayvancılık Limitet Şirketi görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Bahadır Ünsal´da çiftçilerin ürünleri yetiştirme aşamasında denetim görevini üstleneceklerini ve yetişen ürünlerini de satın alacaklarını söyledi.

Panelin ardından gerçekleştirilen törenle 146 çiftçi organik tarım sözleşmesi imzaladı.

Törene, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Gur-Mey Organik Tarım Mühendislik Gıda ve Hayvancılık Limitet Şirketi yetkilileri, İlçe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ali Tunçel ve 146 çiftçi katıldı. 

İlçe Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ise, panel sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Manisa Valiliği Organik Tarım Projesi kapsamında organik tarım alanlarının yaygınlaştırılması için yapılan faaliyetlerin ilk meyvesini bu gün Şatırlar Mahallesinde 146 çiftçiyle toplam 3.739 dekarlık alanın organik tarıma geçirilmesi için imzalanan sözleşmelerle aldık. Çiftçilerimize hayırlı olsun.? Dedi.



Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Başkan Öküzcüoğlu yılın en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi

Dezavantajı gruplara devlet güvencesi

Saruhanlı'da vefat...

Kayıp Kadın Aranıyor

Kaçak kazıya jandarmadan suçüstü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kaçak tütün operasyonu

Manisa’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

19 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

Özgür Özel’den Muharrem Ekici’ye Sene-i Devriyesinde Anlamlı Anma

Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 4.11.2015 16:29:36 918 0
Tarih: 04.11.2015 16:29 Güncelleme: 04.11.2015 16:29
Haberi Sesli Oku