SARUHANLI/ŞATIRLAR - Saruhanlı´nın Şatırlar Mahallesi´nde 146 çiftçi organik tarıma geçti. 

İlçeye 32 kilometre uzaklıktaki Şatırlar Mahallesinde Saruhanlı Kaymakamlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ?Organik Tarım Projesi? düzenlenen tanıtım paneliyle mahallede ki kahvehanede çiftçilere anlatıldı. 

Ziraat Mühendisi Ali Tuçel, panelde yaptığı sunumda, sinevizyon eşliğinde çiftçilere organik tarım konusunda bilgiler verdi. Organik tarımın öneminden ve desteklerden bahseden Tunçel, organik tarımın üretimde kimyasal girdiler kullanılmadan organik tarım yönetmeliğinin izin verdiği girdiler kullanılarak her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir tarımsal üretim biçimi olduğunu söyledi.

Tüketicinin ürünü alırken ürünün etiketinde denetleme kurumlarının verdiği sertifika numarası, kurumun logosu ile ürünün üzerindeki organik ibareli logonun da bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Tunçel, tüketicinin insan sağlığına duyarlı, güvenli gıda talepleri sonucu organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştığını da sözlerine ekledi. 

Gur-Mey Organik Tarım Mühendislik Gıda ve Hayvancılık Limitet Şirketi görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Bahadır Ünsal´da çiftçilerin ürünleri yetiştirme aşamasında denetim görevini üstleneceklerini ve yetişen ürünlerini de satın alacaklarını söyledi.

Panelin ardından gerçekleştirilen törenle 146 çiftçi organik tarım sözleşmesi imzaladı.

Törene, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Gur-Mey Organik Tarım Mühendislik Gıda ve Hayvancılık Limitet Şirketi yetkilileri, İlçe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ali Tunçel ve 146 çiftçi katıldı. 

İlçe Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ise, panel sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Manisa Valiliği Organik Tarım Projesi kapsamında organik tarım alanlarının yaygınlaştırılması için yapılan faaliyetlerin ilk meyvesini bu gün Şatırlar Mahallesinde 146 çiftçiyle toplam 3.739 dekarlık alanın organik tarıma geçirilmesi için imzalanan sözleşmelerle aldık. Çiftçilerimize hayırlı olsun.? Dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 4.11.2015 16:29:36 928 0
Tarih: 04.11.2015 16:29 Güncelleme: 04.11.2015 16:29
Haberi Sesli Oku