Saruhanlı’da “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında 123 çiftinin yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman almaya hak kazandığı bildirildi.

Saruhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı.

İlçede çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup ta başvuruda bulunan gerçek kişiler, tüzel kişiler, şirketler ve tarımsal amaçlı kooperatifler ile birliklerden 123’ünün müracaatı kabul edildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda ve bütçe imkanları çerçevesinde tespit edilen başvuru sahiplerine talep ettikleri makine ve ekipmanlar için yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Başvuru sahiplerince talep edilen 27 adet makine ekipman seçeneği arasında pülverizatör, zeytin hasat makinesi, balya makinesi, pamuk toplama makinesi, mibzer, patates söküm makinesi ve el traktörü gibi ekipmanlarda yer alıyor.

Söz konusu kampanya, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlamak için belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını desteklemek amacıyla yürütülüyor.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.08.2013 13:16:43 581 0
Tarih: 16.08.2013 13:16 Güncelleme: 16.08.2013 13:16
Haberi Sesli Oku