Tarih: 18.03.2015 15:31

Saruhanlı Çanakkale Şehitlerini” Anıyor

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla  Saruhanlı İlçesinde anma töreni düzenlendi.

Saruhanlı Atatürk anıtında ilk olarak çelenk koyma töreni yapıldı. Buradaki törenin ardından Belediye Kültür Merkezinde Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli Müdürlüğü'nün düzenlediği program icra edildi.

18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlama Programına, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Saruhanlı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, Cumhuriyet Savcısı Kuddusi Sönmez Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Moray, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Umut Demiröz yaptı.

Mehmet Akif Ersoy'un, Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirinin okunmasının ardından Nusret Mayın Gemisi” adlı oratoryo sergilendi.

Çanakkale Savaşları ve Şehitler” temalı sinevizyon gösterisinin ardından öğrenciler Çanakkale Savaşı” konulu şarkıları koro halinde söyledi.

Program sonunda kompozisyon, şiir, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe protokolü, daha sonra ilçedeki şehitlikleri ziyaret etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —