Saruhanlı Ülkü Ocağından  Anlamlı Etkinlik

Ülkücü Şehidin Üzerinden Çıkan 35 Kuruş’la Siftah Yaptılar

Ülkü Ocakları Saruhanlı İlçe Başkanı Sercan Avcı, Ahilik Haftası nedeniyle anlamlı bir organizasyonu hayata geçirdiklerini söyledi.

Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu’nun şahadete erdiği zaman üzerinden 35 kuruş çıktığını hatırlatan Ülkü Ocağı Saruhanlı İlçe Başkanı Sercan Avcı “Bizde ahilik haftası nedeniyle Ülkücü Şehidimiz Yusuf İmamoğlu’nun üzerinden çıkan para miktarı kadar, esnafımıza siftah katkısında bulunmak istedik. Sabah saat 06:00’da Ülkücü dava arkadaşlarımızla birlikte esnaflarımızın kapılarına zarf içerisinde bu yardımı ulaştırdık” dedi.

Ahilik haftası nedeniyle açıklamada bulunan Başkan Avcı “Türk Milleti olarak, bizler için önemli olan günleri, haftaları basitleştirmeden, bu günlerin milli-manevi ruhunun idrak ederek hatırlamak ilk hedefimiz olmalıdır. Bugün ve haftaların hepsinin derin bir geçmişi olduğunu unutmamalıyız. Sadece bir kutlama edasıyla bu günleri hatırlarsak gelecek nesillerimize bu günlerle alakalı hiçbir şey bırakamayız. Bunun vebali de büyüktür. Bu bağlamda bizim için önemli bir hafta olan Ahilik Haftasının da yurtta aynı hassasiyetle kutlanması gerekmektedir. Ahilik, Ahi Ervan tarafından 13’üncü yüzyılda kurulduğu kabul edilen bir esnaf topluluğudur. Günümüz ticaret odalarının, esnaf topluluklarının temel taşı diyebiliriz. Teşkilatın kuruluşundan itibaren bünyesinde bulunan esnaflar, her zaman devletinin ve milletinin yanında olmaya gayret göstermişlerdir. Ahilik müessesini yalnız başına ekonomik, ticari bir birliktelik olarak görmek eksiklik olur. Ahilik kelimesinin Arapça ‘Ahi’ yani ‘kardeş’ kelimesinden geldiğini düşünürsek, bu kardeşlik hukukunun da temek bazı kuralları vardır. Ahilik teşkilatı hukukunda esnaf, işinde ve hayatında, kibirden, hasetten uzak durmalı, iffetli ve dürüst olmalı, cömert, ikram ve kerem sahibi olmalı, güler yüzlü, samimi, edepli olmalıdır. İçinde bulunduğumuz günlerde ekonomik olarak köşeye sıkıştırılmaya çalışılan aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek ahilik ruhuyla ve bilinciyle hareket eden esnaflara olan ihtiyacı daha da artmıştır. Bu nedenle, fırsatçılık, stokçuluk, karaborsacılık gibi ne ahilik hukukuna ne de Türk-İslam kültürüne uymayan yanlışlıklardan uzak durulmalıdır. Tüm esnafımız, Aziz Atatürk’ün ‘Vergilendirilmiş kazanç, kutsaldır’ sözü düsturunca hareket etmelidir. Ahilik haftası dolayısıyla başta Saruhanlılı esnaflarımız olmak üzere, vatanın dört bir yanındaki tüm esnaflarımızın ahilik haftasını kutlar, hayırlı, bereketli bol kazançlar dilerim” dedi.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.09.2019 16:25:00 2237 0

Tarih: 26.09.2019 16:25

Haberi Sesli Oku