Saruhanlı Okulları, haftaya şehitlere saygı duruşuyla başladı

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan askerleri anmak amacıyla ülke genelindeki tüm okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu kapsamda Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’un katılımı ile haftanın ilk gününde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin bayrak töreninde,1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.    

Altındağ Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bayrak törenine katılarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, törenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

12 Ocak günü Türkiye'de emperyalist güçlerin taşeronu olan hain terör örgütü tarafından 9 askerin şehit edildiğini, yaralıların bulunduğunu ifade eden Tekin, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin bu ülke için fedakârlık yapmış, çaba sarf etmiş bütün atalarımızın, büyüklerimizin mekânları cennet olsun." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak en temel görevlerinden birinin, ülkenin birliği, beraberliği, bu ülkede yaşayan çocukların vatanlarına, milletlerine olan sevgisini, saygısını gelecek kuşaklara taşımak olduğunu vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

"Bugün sabah Türkiye genelinde bütün okullarımızda çocuklarımızın bu duygularını taze tutacak, çocuklarımızın bu vatana sahip çıkma bilincini sağlayacak bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerimize baş sağlığı diliyorum. Allah bizlere böyle felaketler, böyle acılar bir daha yaşatmasın.

Şu mesajı da hep beraber vermiş olduk; 'Bu ülke 7'den 70'e bütün gençleriyle, vatandaşlarla bir bütün olarak vatan toprağını savunacaktır, her türlü fedakârlığı da yapacaktır'. Bunu da herkes böylece bilsin."

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’da yaptığı açıklamada; "Aziz şehitlerimizi anmak ve minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bünyesinde haftanın ilk gününde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin bayrak törenine katıldık ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduk. İlçemizdeki tüm okullarımızda bugün bayrak töreninde 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.” Dedi.



ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 15.01.2024 16:04:00 2294 0
Tarih: 15.01.2024 16:04 Güncelleme: 15.01.2024 16:04
Haberi Sesli Oku