SARUHANLI - Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu’nda "Bir Bağış Bir Hayat" konulu Sağlık ve Organ bağışı konferansı büyük ilgi ile izlendi.

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Tülay Ünlü Üresin ile birlikte Dr. Okan Turan ve Dr.Ayşe Nur Kahya tarafından verilen konferans  Saruhanlı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşti.

Tüm öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı konferansa açılış konuşması ile destek veren ve ilk organ bağışını kendisi yapan Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Sabih ÖZER " En hayırlı insan insanlara en faydalı olan insandır, düşüncesiyle organ bağışının elzem bir durum olduğunu ve ne yazık ki, bu meselenin toplumumuzda yeterli anlaşılmadığından henüz yeterli seviyede organ bağışı yapılmamaktadır. Dünya ülkelerine göre son derece geri plandayız. Oysa millet olarak dünyanın en fedakar insanlarıyız bizler. Dini açıdan da Diyanet İşleri Bakanlığı net fetvalar vermiştir. Bu durumda hiç sakınca bulunmamaktadır. Empati ile düşünelim bizim en sevdiğimize gerekli olunca ne kadar çaresiz bir durumda olacağımızı ve çarenin yine bizde olacağını düşünmeliyiz. Başta ben olmak üzere bütün arkadaşlarımız bu konuyu çok önemsiyoruz. Ve gönüllü olarak bütün personel ve öğrencilerimizin bu meseleye katkı sağlamalarını diliyorum" dedi. Konferansta görevli doktorlar tarafından organ naklinin tıbbi boyutları ve kimlerin organ bağışı yapabilecekleri ile ilgili tanıtım yapmalarının ve bilgi vermelerinin ardından slayt ile video gösterisi yapıldı. Konferans sonrasında öğrencilerle birebir görüşmeler yapıldı, soruların cevaplanması ve bilinmeyen noktaların aydınlatılmasından sonra, öğrencilerin büyük çoğunluğu organ bağışında bulundular.



Takla atan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yanan araca ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı

Yağ fabrikasında patlama: 2 işçi yaralandı

Yolcu minibüsü devrildi: 13 yaralı

Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 16.12.2019 12:19:00 1711 0
Tarih: 16.12.2019 12:19 Güncelleme: 16.12.2019 12:19
Haberi Sesli Oku