MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçe merkezine yeni açılan sondajlar için başladığı arıtma tesisi inşaatında tüm çalışmalarını tamamladı. Tesiste saatte 162 metreküp içme suyu arıtılarak, 2 bin 500 tonluk içme suyu deposundan ilçe merkezine verilecek.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, açtığı sondajlar ve inşa ettiği içme suyu arıtma tesisleri ile hanelere daha sağlıklı, kaliteli ve yeterli içme suyu ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Saruhanlı ilçe merkezine içme suyu temini için saniyede 21 litre verime sahip 2 sondaj kuyusu açıldı. Sondajlarda ağır metallere rastlanmasının ardından içme suyu arıtma tesisi projesine başlayan MASKİ, ilçe merkezine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için 1 milyon 700 bin TL yatırım ile dünya standartlarında arıtma tesisi inşa etti. Saatte 162 ton içme suyu arıtma kapasitesine sahip tesiste arıtılan su 2 bin 500 tonluk içme suyu deposundan ilçe merkezine verilecek. Tesiste, MASKİ personeli tarafından gerekli ölçümler de yapıldı. Yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Hizmetleri Şube Müdür Vekili Yener Sav ve MASKİ İlçe Şefi Kerim Orhan da yakından takip etti. 

Daha sağlıklı, kaliteli ve yeterli içme suyu için

MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, il genelinde içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, “Saruhanlı ilçe merkezine ulaşan suyun kapasitesini artırmak için 2 sondaj kuyusu açtık. Yeraltı sularında ağır metallere rastlanması her zaman beklenen bir durum. Açtığımız sondaj kuyularında da bu durumu yaşadık. Ancak idare olarak içme suyu arıtma tesisi inşaatımıza da başladık. Ekiplerimiz çalışmalarını tamamladı. Saatte 162 metreküp arıtacağımız tesiste son kontrollerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yaptığımız yatırımın önemi vatandaşlarımız tarafından daha iyi anlaşılacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.



Aydın'ın Efeler ilçesinde Pınarbaşı Mesire Alanı içerisinde kar maskeli olduğu iddia edilen şahıs bir çocuğu bıçakla başından ağır yaraladı.

Kar maskeli şahıs çocuğu başından bıçakla ağır yaraladı

Evde çıkan yangında yatağa bağımlı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Evde çıkan yangında yatağa bağımlı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Alaşehir ilçesinde, son günlerde artan orman yangınlarına dikkat çekmek ve doğa bilincini artırmak amacıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Alaşehir'de temiz bir doğa için el ele verdiler

Nörolojik hastalara sıcak alarmı: 'Su içmeyi unutmayın'

Terlemeyle kaybettiğini yerine koy

Salihli Turizm Derneği Başkanı Kadir Durmaz: "Sardes'in önemi daha çok artacak"

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Nefes almakta bile zorlanan 310 kiloluk hasta, ağır bedenine karşı verdiği savaşı kazandı

310 kiloluk hasta, sedyede geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Üreticilerin, üzümde kalite ve verim kaybı yaşamamaları için belirtilen tarihlerde ilaçlama yapmaları istendi.

Bağcılara salkım güvesi uyarısı

Jandarma ekipleri, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riskine karşı da vatandaşları uyardı.

Jandarmadan traktör kullanıcılarına bilgilendirme semineri

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç

AK Parti'li Mücahit Arınç: "Gözbebeğimiz Sardes artık dünya mirası"

Uşak’ta bir kişinin av tüfeğiyle ikiz kardeşlere ateş edilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı.

İkiz kardeşlere av tüfeği ile ateş edildi: 1 ölü, 1 yaralı

Kırkağaç ilçesinde bir çay ocağında kalp krizi geçiren şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kahvehanede otururken kalp krizi geçiren adam hayatını kaybetti

Sarıgöl ilçesi ve çevresinde 2025 yılı erkence üzüm hasadına başlandı.

Sarıgöl’de erkenci üzümler hasat ediliyor

Yabancı uyruklu kadın şahısları darp eden iş yeri çalışanları M.A., Ş.E., E.S.Y., U.T. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında terörle mücadele kursu gören 38. dönem kursiyer uzman erbaşlar yemin etti.

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Motosikleti ile kaza yapan 17 yaşındaki Arda Kara, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

Ahmet Mete İnce, 493.9643 puan alarak Sarıgöl ilçe birincisi olurken, bu puanla ilçede bugüne kadar ulaşılan en yüksek başarıya imza attı.

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 16.09.2019 12:42:00 836 0

Tarih: 16.09.2019 12:42 Güncelleme: 16.09.2019 12:42
Haberi Sesli Oku
13.07.2025 16:34:00