SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık kabul edilen proje ile ilgili şunları söyledi.

“2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansının çağrıya çıktığı Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı'nın (YENEP) hedefi olan TR33 Bölgesi'nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli is gücünün oluşturulması amacıyla ilçemizdeki ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin dijital dönüşümlü gelecekteki mesleklere uygun bilgi ve donanıma sahip olmasına katkıda bulunması amacıyla Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladığımız "Saruhanlı Kendin Yap Atölyesi" isimli proje teklifimiz YENEP kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından uygulanabilir bulunmuş ve kabul edilmiştir.

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinden oluşan TR33 Bölgesi'nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla hazırlanan 10 Milyon TL bütçeli YENEP kapsamında Zafer Kalkınma Ajansına yapılan 60 proje başvurusunun 47'si BAŞARILI bulunmuş ve bunlardan 34'ü ASIL olarak desteklenmeye hak kazanırken 13'ü YEDEK listede yer almıştır.

Müdürlüğümüz ve Ajans yetkililerinin proje yürütme sözleşmesini imzalamasına müteakip "Saruhanlı Kendin Yap Atölyesi" isimli projemiz uygulanmaya başlanacak ve uygulama süresi 15 ay olacaktır.

Hibe almaya hak kazanan 575 bin TL bütçeli projemiz; başarılı bulunan projeler içerisinde TR33 Bölgesinde 7., Manisa İlimizde ise 4. büyük bütçeli projedir. Proje bütçesinin %90’ı Hibe olarak Zafer Kalkınma Ajansı tarafından, geriye kalan %10 luk kısım ise proje iştirakçilerimizden Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır.

Saruhanlı Kaymakamlığı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı projemizin iştirakçileridir.

Kabul edilen projemiz ile sabit bir "Saruhanlı Kendin Yap Atölyesi" ve buna bağlı "Tasarım ve Üretim İstasyonu" ile "Sanal Tasarım İstasyonu" kurulacak, öğretmenlere eğitici eğitimleri verilecek, '6-14' yaş arası öncelikli olmak üzere eğitim çağındaki öğrencilerimizin algoritmik düşünme, robotik kodlama ve tasarım becerileri ile yaratıcılık kapasitelerini geliştirecek eğitim ve etkinlikler yapılacaktır.

Öğrencilerimiz Tasarım ve Üretim olarak adlandırdığımız istasyonda; dijital ortamda 3 boyutlu tasarımlar ve ürün çıktıları elde edebilecekler, Robot Setleri ile tasarımlar yapabileceklerdir. Bu istasyonda dijital ortamda yapılan ürün tasarımları CNC veya Lazer kesme makineleri kullanılarak ürüne dönüştürebileceklerdir. Ayrıca öğrencilerimizin robot parçası tasarlamalarına ve üretmelerine de imkân sağlanacaktır. Üretilen bu parçalardan modüler birleştirmeler ile robot kol ya da robotlar ortaya çıkartabileceklerdir.

Öğrencilerimiz Sanal Tasarım olarak adlandırılan İstasyonda; Sanal Gerçeklik, Arttırılmış Gerçeklik ve Karma Gerçeklik teknolojileri ile ilgili tasarımlar yapabilecekler, tarihi ve önemli yerleri gerçeklik teknolojileri ile 3 boyutlu tasarımlarını yapıp sanal ortamda bu mekanları gezme, tanıtma imkânı bulabilecekler, dijital oyunları geliştirebilecekler, 3 Boyutlu ders materyalleri hazırlayabileceklerdir.

Bu vesile ile; proje fikrimizin belirlenmesinde, tasarlanmasında, analiz aşamasında, hazırlanmasında destek ve katkısını bizlerden esirgemeyen ilçemiz Kaymakamı Sayın Necmettin YALINALP beye, projemize dahil olarak projemizi güçlendiren ve destek sağlayan proje iştirakçilerimize, emeği geçen herkese teşekkür eder, kabul edilen projemizin ilçemize, camiamıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.”



Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.09.2019 13:57:00 1234 0
Tarih: 03.09.2019 13:57 Güncelleme: 03.09.2019 13:57
Haberi Sesli Oku