Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Saruhanlı Katı Atık Transfer İstasyonu İlçeye Nefes Aldırdı

Saruhanlı Katı Atık Transfer İstasyonu İlçeye Nefes Aldırdı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa’da hayata geçirilen ve şehrin 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömen Türkiye’nin kamu kaynaklı en büyük çevre yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Sahası, Saruha

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa’da hayata geçirilen ve şehrin 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömen Türkiye’nin kamu kaynaklı en büyük çevre yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Sahası, Saruhanlı ilçesinin çöp sorununa da son verdi.

Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Sahası’nın faaliyete geçmesinin ardından Saruhanlı’da hayata geçirilen katı atık transfer istasyonunda çalışmalar, sorunsuz devam ediyor. İlçede katı atık transfer istasyonunun faaliyete geçmesiyle birlikte 22 adet vahşi depolama sahasının kapatıldığına vurgu yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fatih Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde hayata geçen Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası, şehrimizin 40 yıllık çöp sorununa son verdi. Tarımın gözbebeği konumunda olan Saruhanlı ilçemizde de 22 adet vahşi depolama sahası bulunuyordu. Saruhanlı’mıza kazandırdığımız katı atık transfer istasyonuyla hem bu vahşi depolamalara son vererek, Saruhanlı’nın toprağının korunmasını sağladık, hem de Saruhanlı’nın vahşi depolama sorununa son verdik” diye konuştu.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor