SARUHANLI - Saruhanlı Devlet Hastanesi Yönetimi ve çalışanları Hastanenin açılışının 25. yılı dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Uğur Mumcu Parkında gerçekleşen Programa, Saruhanlı Devlet Hastane Yöneticisi ve Baştabip Uzm. Dr. Mustafa Salim Babuş ev sahipliğinde, Saruhanlı Kaymakamı Sayın Necmettin Yalınalp, Belediye Başkan vekili Sayın Dt. Ali Çelemen, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Erkuş, diğer protokol üyeleri ve hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Dr. Babuş konuklarını kapıda karşılayarak oturacakları yerleri gösterdi ve masalarında oturarak ağırladı.

Kutlama programında devletlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ayrıca hastaneye katkı sağlayan işadamlarına plaket verildi.

-SARUHANLI DEVLET HASTANESİNİN TARİHÇESİ-

Hastane, Saruhanlı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve halkın katkılarıyla; hastane yaptırma derneği çatısı altında Sağlık Bakanlığından alınan tip projeye uygun olarak 1994'de inşaatına başlandı. 13-06-1997'de hizmete açıldı. Bundan önce sağlık ocağı düzeyinde sağlık hizmeti alan Saruhanlı ilçesi için tarihinin ilk devlet hastanesi olması dolayısıyla da ayrı bir önem kazandı.

50 yataklı binada poliklinikler, acil servis, fako cihazının, laporaskopi ve artroskopi cihazının da bulunduğu merkezi ısıtma ve soğutma sistemli bir ameliyathane, otoanalizör, hemogram, koagülasyon cihazı ile hizmet veren biyokimya laboratuarı ve röntgen birimimizle halkımıza hizmet vermekte.

Kuruluşundan itibaren acil servis bünyesinde hizmet veren ambulansımız 2005 yılı başında B tipi 112 ambulans sisteminin kurulmasıyla merkez 112 ye destek olarak çalışmaya başlamıştır. İlçemiz İzmir-İstanbul karayolu üzerinde bulunduğu için bu destek ayrı bir önem kazanmakta.

2005 yılı başında hastanemiz tüm birimleriyle otomasyon sistemine geçmiştir. Otomasyon sisteminin getirdiği avantajlarla tüm birimlerimizde daha da gelişmiş bir hizmet verilmeye başlanmıştır. Sistemli ve düzenli bir şekilde, hasta memnuniyetinin de giderek arttığı bu yöntemle hizmetlerine devam etmekte.

Hastanemiz Ekim-2005 tarihinde TS EN ISO 9001-2000 kalite belgesi almıştır. Bu tarihten itibaren de kaliteli hizmet sunumu standartlaşmıştır. Hastanemizde Bakanlığımızın emri doğrultusunda Hasta Hakları İletişim Birimi, Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Kurum Performans Kalite Birimi çalışmaları gerek hasta, gerekse de personel memnuniyetini en üst düzeyde tutmak amacıyla hizmet vermekte.

Acil servisimizin hizmet kalitesini daha da artırabilmek amacıyla Mart 2007'de ek bina çalışmalarına başlanmış, 21-11-2007 tarihinde geçici kabulü yapılmış ve hizmet vermeye başlamıştır. İki katlı ek binamızın alt katında Acil servisimiz, üst katında 3 poliklinik, ultrason, anne-bebek odası ve çok amaçlı salonumuz yer almaktadır. Acil servisimiz acil müdahale ve cerrahi müdahale odası, 3 yataklı hasta gözlem odası, pansuman enjeksiyon odası, EKG odası ile halkımıza hizmet vermekte.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 25.06.2022 11:42:00 1670 0

Tarih: 25.06.2022 11:42

Haberi Sesli Oku