Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Esnafa Destek Çağrısı

Saruhanlı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan  Levent, yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili zor günler geçiren esnafa destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Levent, “Ülkemiz uzun zamandır devam eden derin bir ekonomik kriz ile boğuşuyor. Ekonomik krizi görmezden gelen saray yetkilileri, sırça köşklerinden yaptıkları açıklamalar ile açıkça halkla, işçiyle, emekçiyle alay ediyorlar. Bu düzen böyle gitmez demek için bugün burada toplandık.” Dedi.

Levent, “Bu ülkede Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı yoksulluk artık sorun olmaktan çıktı diyor. Yoksulluk sorun olmaktan çıktı, evet, çünkü artık hepimiz yoksuluz. Asgari ücreti açlık sınırının altında olan bir ülkenin öncelikli sorunu açlıktır, yoksulluktur. Söz veriyoruz iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, aileler çocuklarına istediği oyuncağı alabilsin diye çalışacağız, söz veriyoruz iktidarımızda insanca yaşam ödül değil hak olacak! Esnaf ayakta değil, hayatta kalmaya çalışıyor. Esnafı yardıma muhtaç edenler ise  borçlanmayı müjdeliyorlar.

 40 yıl vergisini ödemiş esnafımızın sözleri hala kulaklarımızda “Ben bu devlete 40 yıl vergimi ödedim, bu devlet bana 40 gün bakamadı” diyor. Bu vergiler nereye gidiyor? Esnafa acilen sicil affı çıkarılmalı, kapalı oldukları süreç içerisindeki SGK primleri hazine tarafından ödenmeli, esnafa yönelik icra işlemleri ivedilikle durdurulmalı, zor durumda olan kırtasiye, kantinci, kahvehaneler, lokantalara kredi değil destek verilmeli. Ama bunu AKP iktidarı yapmaz, bunu ancak biz yaparız, CHP iktidarı yapar! Asgari ücret görüşmeleri de devam ediyor, biz önerimizi sunduk, asgari ücret 3100 lira olsun dedik. Ama dedik ki asgari ücretli vergiden muaf tutulsun. Biliyoruz ki bugün asgari ücretlinin maaşının %34’ü vergiye gidiyor, yani asgari ücretli yılın 122 günü vergiler için  çalışıyor, 122 gün çalıştığı ücret sömürülüyor. Bunun kabul edilebilir bir yanı var mı? Bu sömürü düzeni içinde işçilerin sosyal hakları görmezden geliniyor, pandemi sürecinde esnek çalışma ve ücretsiz izinlerle işçi açlığa, yoksulluğa ve daha fazla sömürüye maruz kalıyor.  Soruyoruz işçinin verdiği vergiler nerede? Vatandaşlarımız bu kadar zor durumdayken verdiğimiz vergiler, devletin kaynakları nereye harcanıyor? Devletin kaynakları hasta garantisi verilen hastaneler, geçiş garantisi verilen  köprüler, yolcu garantisi verilen havaalanları ile yandaş müteahhitlere aktarılıyor.

 2020 yılının ilk 10 ayında “yap-işlet-devret” modeli ile bilinen hastanelere 7 milyar 988 milyon lira hizmet ve kira bedeli ödendi. Durum böyleyken devletin kaynaklarından vatandaşa pay ayrılması hayal, vatandaşın nefes alması ise bu sistemde imkânsız hale geldi. Bugün açıkça görüyoruz ki salgın süreci ne vatandaş için ne sağlıkçılar için doğru yönetilmedi. Sağlıkçılarımız kötü süreç yönetimi yüzünden her gün kan kaybediyorlar, sağlıkçılarımız hayatlarını kaybediyorlar. 5 maskeyi dağıtamayan iktidar yetkilileri aşı sürecini iyi yöneteceklerini iddia ediyor.

Bunun imkânı var mı? Bu iktidarın iyi yönettiği bir süreç var mı? Aşı da dahi torpil işliyor! Görüyoruz ki bugün torpilli olanlar rahatlıkla covid aşısını oluyorlar. Yani iktidar yandaşa torpilde sınır tanımıyor. Kurdukları “saray sofralarından” yaptıkları açıklamalar ile halka kuru ekmeği reva görüyorlar. Şatafattan, israftan bir adım geri atmadan, salgınla birlikte iyice derinleşen ekonomik krizin tüm yükünü vatandaşın sırtına bindiriyorlar. Ama biliyoruz ki ilk seçimde haramilerin saltanatını vatandaşımızla birlikte yıkacağız! Söz veriyoruz iktidara geldiğimizde güçlü bir devlet ve üreten ve üretken bir kamu kuracağız, bizim iktidarımızda asgari ücretliden vergi alınmayacak, işsizlik sigortasını emekçiler kullanacak, iktidarımızda aile sigortası halkın güvencesi olacak, insanca yaşam bizim iktidarımızda ödül değil hak olacak! Bizler Türkiye’ye nefes aldırmaya, bu ülkede demokratik iktidarı yeniden kurmaya hazırız. Haklıdan ve halktan yana bir yönetim anlayışı ile iktidar için hazırız. Bizler Türkiye’yi çok seviyoruz ve biliyoruz ki Türkiye iyi yönetilmeyi hak ediyor!



Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Kavganın ardından hayatını kaybeden 21 yaşındaki Arda Deniz Onat için sessiz yürüyüş düzenlendi.

Kavgada ölen Arda Deniz Onat için yürüyüş yapıldı

Yolda meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.

Pikap sulama kanalına uçtu: 1 ölü

Birliktelik yaşadığı kadını öldürüp önce eşine mesaj attı sonra kendisini astı

İşten dönen kadın evde iki kişinin cesediyle karşılaştı

Saruhanlı’da 38 yaşındaki bir kadın, oturduğu apartmanın dördüncü katından atlayarak yaşamına son verdi.

SARUHANLI’DA GENÇ KADIN HAYATINA SON VERDİ

Saruhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Aydemir’in halası SÜHEYLA AYDEMİR vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Genç tasarımcılardan can dostlara teknolojik çözümler

Evcil hayvanlar için akıllı sistemler geliştirildiler

Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Feci kazada iki araç hurdaya döndü!

Husumetli oldukları öğrenilen iki komşu arasında bahçe sulama tartışması silahlı kavgaya dönüştü.

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 27.12.2020 13:09:00 7510 0

Tarih: 27.12.2020 13:09 Güncelleme: 27.12.2020 13:09
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 09:26:00