SARUHANLI - Ata Tohumundan Elde Edilen Ürünleri Belediye Başkanı Hasat Etti

Saruhanlı'da yerli tohum üretimini artırmak amacıyla Belediye tarafından bir araziye ekilen sebze ve meyveler ürün verdi. Ürünlerin hasadını Belediye Başkanı Zeki Bilgin yaptı.

Saruhanlı Belediyesi tarafından Bornova Belediyesinden temin edilerek geçtiğimiz aylarda ekimi ve dikimi yapılan domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz ve bamya gibi ürünler büyüyüp mahsul verdi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin de ürünlerin ekili olduğu araziyi ziyaret ederek, sebze ve meyvelerden bir sepet topladı.

Başkan Bilgin, burada yaptığı açıklamada yerli tohum üretimini artırmak ve bu tohumları vatandaşa dağıtmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın da ilk meyvelerini verdiğini ifade ederek şunları kaydetti;

"İzmir Bornova Belediyesinden geçen yıl temin ettiğimiz ata tohumlarını Belediyemizin arazisine ektik. Ürünlerimiz çok güzel verim verdi. Bizlerde bugün buraya gelip domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz, ve bamya gibi ürünlerin yetiştiği mahsullerimizin hasadını yaptık.Bu proje kapsamında Saruhanlımıza ata tohumunu, yerli tohumu yeniden kazandırmak istiyoruz. Yerli tohumu çoğaltıp ilçemizdeki çiftçi ve üreticilerimize dağıtacağız. Böylelikle eskiden olduğu gibi halkımızın daha sağlıklı ve daha lezzetli sebze ve meyveler tüketmesini sağlayacağız. Bu konuda Kırsal Hizmetler ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz çalışmayı yürütüyor. İlçemiz ve halkımız için hayırlı olsun.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 18.08.2022 12:19:00 0
Tarih: 18.08.2022 12:19 Güncelleme: 18.08.2022 12:19
Haberi Sesli Oku