SARUHANLI - Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün zamlandığı bugünlerde Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'den çiftçileri sevindirecek bir hamle geldi. Saruhanlı Belediyesi tarafından 157 çiftçiye 50'şer litre mazot yardımı yapıldı.

Saruhanlı Belediyesi, toplam arazi miktarı 10 dönümün altında olan çiftçilere arazilerini işleyebilmeleri amacıyla bir defaya mahsus 50 litre mazot yardımı yaptı. Bu kapsamda başvuru şartları kabul edilen toplam 157 çiftçiye 7 bin 850 litre mazot verildi.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçedeki bir akaryakıt istasyonunda düzenlenen mazot dağıtımında yaptığı konuşmada traktör, sebze fidesi, buğday tohumu ve zeytin kasası gibi yardımların ardından şimdi de çiftçilere mazot yardımında bulunduklarını ifade etti.

Bu kapsamda toplam arazi miktarı 10 dönümden fazla olmayan dar gelirli ihtiyaç sahibi çiftçilere arazilerini işleyebilmeleri amacıyla bir defaya mahsus 50 litre mazot verdiklerini ifade eden Bilgin, şunları kaydetti;

"Saruhanlı ilçemizin ekonomisi tarıma dayanıyor. Bizlerde zaman zaman çiftçilerimizi desteklemek için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Üretimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda Şubat ayı meclis toplantımızda, çiftçilerimize mazot yardımı yapmak için karar aldık. Bugün bunu hayata geçiriyoruz. Pandemi sürecinde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretim ve kıtlık sıkıntısı yaşandı. Bu nedenle üretmek zorundayız, üretimde devamlılığı sağlamak zorundayız. Bu yüzden çiftçi ve üreticilerimiz de desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz."

Hayata geçirdikleri uygulamanın çiftçi ve üreticilere hayırlı olmasını dileyen Bilgin, "Çiftçi üretmezse kıtlık olur ve toplum aç kalır. Bu nedenle çiftçilerimiz baş tacımızdır. Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu yardımlardan faydalanmak isteyen üreticinin toplam arazi miktarının 10 dönümü geçmemesi ve arazisinin Saruhanlı ilçe sınırları içinde olması gerekiyor.

Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile yapılacak başvurularda ÇKS Belgesi ve Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alınacak emlak kaydı ibraz edilecek.



SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 16.04.2022 12:02:00 0
Tarih: 16.04.2022 12:02 Güncelleme: 16.04.2022 12:02
Haberi Sesli Oku