Son Dakika

SARUHNALI - Akaryakıt fiyatlarının her geçen zamlandığı bugünlerde Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'den çiftçileri sevindirecek bir haber geldi. Başkan Bilgin, çiftçilere 50 litre mazot yardımı yapacaklarını açıkladı.

Saruhanlı Belediyesi, ilçedeki toplam arazi miktarı 10 dönümün altında olan çiftçilere arazilerini işleyebilmeleri amacıyla bir defaya mahsus 50 litre mazot yardımı yapacak.

Saruhanlı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi üzerine Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşülen konu oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, traktör, sebze fidesi, buğday tohumu ve zeytin kasası yardımının ardından şimdi de çiftçilere mazot desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Bu kapsamda toplam arazi miktarı 10 dönümden fazla olmayan dar gelirli ihtiyaç sahibi çiftçilere arazilerini işleyebilmeleri amacıyla bir defaya mahsus 50 litre mazot desteğinde bulunacaklarını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti;

"Saruhanlı ilçemizin ekonomisi tarıma dayanıyor. Bizlerde zaman zaman çiftçilerimizi desteklemek için çeşitli projeleri hayata geçirdik. Şimdi de yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında çiftçilerimize traktörlerinde kullanmaları amacıyla 50 litre mazot dağıtacağız. Konuyu Şubat ayı meclis toplantımızda da görüşerek oy birliğiyle karara bağladık. Hayırlı olsun. Saruhanlı Belediyesi olarak çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. "

Hayata geçirdikleri uygulamanın çiftçi ve üreticilere hayırlı olmasını dileyen Bilgin, "Çiftçi üretmezse kıtlık olur ve toplum aç kalır. Bu nedenle çiftçilerimiz baş tacımızdır. Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu yardımlardan faydalanmak isteyen üreticinin toplam arazi miktarının 10 dönümü geçmemesi ve arazisinin Saruhanlı ilçe sınırları içinde olması gerekiyor.

Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile yapılacak başvurularda ÇKS Belgesi ve Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alınacak emlak kaydı ibraz edilecek.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 11.02.2022 18:10:00 832 0

Tarih: 11.02.2022 18:10

Haberi Sesli Oku