Tarih: 18.02.2016 10:35

Saruhanlı U-15 ve U-17´ler Liginde Şampiyon

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - 2015-2016 futbol sezonunda Saruhanlı Belediyespor U-15 ve U-17 Liginde şampiyon oldu. 

Saruhanlı Belediyesi´nin düzenlediği Manisa ve ilçelerinde ilk defa yapılan bir proje ile pilot seçilen 6 mahalle ve bu mahallelerde bulunan spor kulüpleri ile yapılan çalışma, mahallelerde bulunan çocuklara ücretsiz futbol malzemesi ve futbol eğitimi verilerek. Çocukların sportif faaliyetlerini geliştirmede ve mahalle kulüplerine altyapı sporcu kazandırılması anlamında futbol federasyonunun resmi liglerine katılarak geleceğe ışık tutuldu.

Bu kapsamda Saruhanlı Belediyespor ile birlikte Mütevellispor, Halitpaşaspor, Hacırahmanlıspor, Yılmazspor ve İshakçelebispor´da katılıyor. Bu iki ligde de şampiyon olan Saruhanlı Belediyespor play of maçlarını bekliyor.

Saruhanlı Belediyepor Direktörü Mutlu Çamlıyer, Belediye Başkan´ımız Hüseyin Yaralı´nın sınırsız desteği ile Manisa´da bir ilk olan Mahalle futbolu projesinin tüm kulüplerin ilgisi ile gün geçtikçe daha iyiye gittiğini söyledi.

Amaçlarının bölgedeki tüm spor kulüpleri ile koordineli bir şekilde ?Büyük Saruhanlı? projesini hayata geçirmek olduğunu ifade eden Çamlıyer, şunları kaydetti; ?6 pilot mahallemiz ile sporcularımız antrenörler eşliğinde çalışıyor. Her geçen gün sistemimiz oturacak. Ufak tefek eksiklerimiz giderilecek ve tüm bölgemize hâkim olup mahallelerde bulunan spor kulüplerimizi canlandıracağız. Altyapılardan sporcu yetiştirip kulüplerimize sporcu kaynağı sağlayarak dışa bağımlılığı sona erdireceğiz. Bu anlamda yapılan çalışmalar ile bölgemizde grup oluşturduk. Buradan şampiyon olan ekipler play of ve Türkiye Şampiyonalarında ilçemizi temsil edecekler. Tek amacımız var Geleceğin Büyük Saruhanlısını oluşturmak. Bunu hep beraber kulüplerimiz ile başaracağız.? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —