SARUHANLI - Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi, ?Dünya Sigara Bırakma Günü? Sebebiyle Kültür Merkezi önünde vatandaşları Tütün ve Tütün Ürünlerinin zararları konusunda aydınlattı. 

Dumansız Hava Sahası uygulaması tavizsiz yürütülürken, Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi, sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla stant açarak vatandaşları bilinçlendirdi.

Ayrıca, vatandaşların ve sigara tiryakilerinin stantta daha fazla ilgilerini çekebilmek amacıyla da ziyaretçilere kitap ayracı, broşür ile çocuklara balon dağıtıldı.

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Rabia Kapan yaptığı açıklamada, önemli bir sağlık sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu belirtti. 

Tütün illetinin, kullanıcılarının yaklaşık yarısını öldüren bir ürün olduğunu ve ortalama 15 yıl kadar erken ölüme yol açtığını ifade eden Dr. Rabia Kapan, şunları kaydetti; "Halen dünya genelinde her 10 ölümden bir tanesi sigara kullanımı nedeniyle olmaktadır. Yılda 5,4 milyon kişi sigara kullanımının neden olduğu sağlık sorunları yüzünden ölmektedir. Acil önlemler alınmadığı takdirde 2030 yılına gelindiğinde tütün kullanımı nedeniyle ölen kişi sayısı 8 milyonu geçecektir. Benzer şekilde Türkiye´de her 6 dakikada bir kişi, günde 275, yılda ise en az 100 bin kişi tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir.?

Sigara dumanında şu ana kadar 4 bin´den fazla kimyasal madde bulunduğunu anımsatan Kapan, ?9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de çok ihtiyaç duyulabilir" ifadelerine yer verdi. Halkımıza gerek standımıza gerekse sigarasız ve dumansız bir hava sloganımıza destek vermesi nedeniyle teşekkür ediyorum." Dedi. 



Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi’nden Öğretmen ve Kursiyerlere Akhisar Gezisi

Saruhanlı’da Polis Haftası Ziyareti: Emniyet Teşkilatından Kaymakam Murat Acar’a Anlamlı Buluşma

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde Anlamlı Teşekkür: Hasta Memnuniyetine Gönül Veren Sema Hanım Ödüllendirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden Ulusal Kanser Haftası’nda Farkındalık Etkinliği

Evlerine 20 kilometre kala kazada can veren 7 kişinin kimliği belli oldu

Şüpheli ölüm! 53 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Tiyenli Mahallesi’nde Altyapı Çalışmaları Başlıyor

Salihli’de fuhuş operasyonu: Yabancı uyruklu 2 kadın yakalandı

Saruhanlı’da Velilere Yönelik “Çocuğumu Anlıyorum” Semineri Düzenlendi

Manisa'da Gediz Nehri'nin taşması sonucu bağlar su altında kaldı

Yılmaz Mahallesi’nde Kavşak Düzenlemesi... GÜNDÜZÜ AYRI, GECESİ AYRI GÜZEL OLDU

Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümünde anlamlı ziyaret

Saruhanlı’da Bir Günde 470 Kg Atık Pil Toplandı

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba ve Seyitoba Mahallelerine Güvenlik Kamerası Sistemi Kurdu

SARUHANLI’DA HATAY - TRABZON KÜLTÜR BULUŞMASI BAŞLIYOR

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MAZOT 100 LİRAYA DAYANDI, İKTİDAR AKARYAKITTA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR, SAVAŞIN BEDELİNİ VATANDAŞIMIZ ÖDÜYOR”

Harcırahmanlıspor 4 Köşe: Lider Kayıpsız İlerliyor

Başbuğ Alparslan Türkeş, Vefatının 29. Yılında Saruhanlı’da Anıldı

Yaşlı adam hayatına son verdi

Saruhanlı Köy Yollarında Domuz Tehlikesi: Sürüyle Karşılaşan Sürücü Kazayı Ucuz Atlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.02.2016 15:34:33 0
Tarih: 09.02.2016 15:34 Güncelleme: 09.02.2016 15:34
Haberi Sesli Oku