GÜNCEL - Saruhanlı Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Çetin Karamanlar toplu sözleşme ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

İlçe Temsilcisi Karamanlar yaptığı basın açıklamasında, Kamu İşveren Heyeti ve Memur-Sen Konfederasyonu arasında yürütülen 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Memur-Sen´in elde ettiği kazanımlarla sonuçlandığını, Kamu çalışanlarının 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan sosyal ve mali haklarına ilişkin tekliflerin müzakere edildiği görüşmelerde heyetler arasında mutabakat sağlanan Toplu Sözleşmenin imzalandığını söyledi.

 -2016 YILI İÇİN 6+5, 2017 YILI İÇİNDE 3+4-  

Çalışma Bakanlığı ile Sendikalar arasında gerçekleştirilen 3. Dönem Toplu Sözleşmesi, kamu görevlilerine, ailelerine ve millete hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Sağlık Sen İlçe Temsilcisi Karamanlar, şöyle dedi: ?2016 için 6+5, 2017 için 3+4 zam oranları, enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesini sağlamıştır. Sağlık-Sen´in Toplu Sözleşme Masası´nda elde ettiği kazanımlar, sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek. Kamu İşveren Heyeti´yle yapılan görüşmeler sonrası 2016 ve 2017 yılı için geçerli olacak 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinden imzalanan Mutabakat Metni´nde, sağlık çalışanlarının döner sermayeden alacakları payın artırılmasından, izinli günlerde döner sermaye kesilmemesine kadar birçok kazanım bulunuyor. Ayrıca, önceki yıllarda elde edilen kazanımlar da aynen geçerli olacak. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ve Üniversite Hastanelerinde 2005 yılından sonra göreve başlayan 300 bin çalışana 1 derece verilmesinin de yer aldığı kazanımlarda, yıpranma payı konusunda da 2016 yılından itibaren uygulanmak üzere Bilim Kurulu kurulması yer alıyor. Tüm çalışanlarımızın emekli maaşlarının ve emekli ikramiyesinin artmasını sağlayacak Özel hizmet tazminatı yansıtma oranlarının 15 puan artırılmasını sağladık. Bu şekilde emekli ikramiyesini 3800 TL, emekli maaşlarını 100 TL artırılmasını sağladık.? 

Karamanlar sözlerine şöyle devam etti; ?Hatırlanacağı gibi 2012-2013 yılları arasında düzenlenen 2. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettiğimiz ve halen geçerliliği devam eden 16 kazanımla birlikte toplam sağladığımız 33 maddelik kazanım bizleri gururlandırıyor. Sendikal kazanımlarımızı elde ederken Sağlık-Sen olarak hamaset ve emek hırsızlarına rağmen diyaloga, bilimsel temelli çalışmalara ve araştırmalara önem vererek, tüm teşkilatımızla birlikte yekvücut halinde yolumuza devam etmeyi ilke olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızdan hiçbir zaman taviz vermeyi düşünmüyoruz. Bugüne kadar çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına sürdürdüğümüz mücadele bundan sonra da hız kesmeyecektir. Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar Sağlık-Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan yılmadan usanmadan devam edeceğiz. 3.dönem toplu sözleşme sürecinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın yüzünü güldürecek hizmet kolumuzda birçok kazanımla birlikte genel toplu sözleşmede de önemli kazanımların altına imza attık. Bu süreçte Bize desteklerini esirgemeyen tüm teşkilat mensuplarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür eder, toplu sözleşme kazanımlarımızın tüm Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim.?

 

 

 

                         

 



Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlandı

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Saruhanlı’da üzüm sergilerini yağmur vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 25.08.2015 09:17:43 0

Tarih: 25.08.2015 09:17

Haberi Sesli Oku